nieuws

Tijd als thema Nationaal Schoolontbijt

Nieuws

Het Nationaal Schoolontbijt houdt van 4 tot en met 8 november zijn 17e editie met als thema ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’

Tijd als thema Nationaal Schoolontbijt
Bakker Vreugdenhil verzorgde in 2015 schoolontbijtjes.

Dit jaar gaan een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 bassischolen in het hele land en in stadhuizen met hun burgemeester. En leren ze met nieuw lesmateriaal meer over die gezonde start van de dag. Vanaf deze editie presenteert het Nationaal Schoolontbijt jaarlijks de resultaten van een Ontbijtmonitor: onderzoek naar het ontbijtgedrag van kinderen op basisscholen. De resultaten worden bij de opening op maandag 4 november bekendgemaakt.

Tijd is het thema

Deze 17e editie draagt het thema ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’. Vaak is de factor tijd voor veel ouders en kinderen een drempel voor gezellig en gezond ontbijten.

Opening in Het Koninklijk Concertgebouw

Op maandagochtend 4 november wordt de ontbijtweek officieel geopend in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Het orkest laat kinderen op het podium het verschil voelen tussen rustig en gehaast ontbijten: de muziek slaat de maat. En er is een gastoptreden van Willeke Alberti, ambassadrice van Het Vergeten Kind: het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar.

Brede maatschappelijke steun

Ook dit jaar heeft het Nationaal Schoolontbijt brede steun van belangrijke partijen: Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Met Kamerleden en staatssecretaris Blokhuis

Op dinsdag 5 november is het tijd voor een bijzondere traditie: het Binnenhofontbijt. Dan ontbijten kinderen met zo’n 25 Kamerleden en praten ze samen over een gezonde toekomst. Dit jaar in aanwezigheid van Paul Blokhuis, staatssecretaris van VWS. De precieze locatie in de buurt van het Binnenhof maakt het Nationaal Schoolontbijt later bekend.

Op scholen en stadhuizen

Op de site van Het Nationaal Schoolontbijt is te zien welke scholen op welke dag meedoen en vanaf eind oktober welke gemeenten. Het uitgebreide pakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Ook dit jaar met veel variatie in brood, beleg, zuivel, fruit, groente en thee. Het ontbijtpakket voldoet aan de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Lees ook: Aldi verbindt zich voor 3 jaar aan Nationaal Schoolontbijt

Reageer op dit artikel