nieuws

Sibrich Bakker – Crème de la Crème – wint Gouden Gard 2019

Nieuws

Sibrich Bakker – Crème de la Crème – wint Gouden Gard 2019
Sibrich Bakker is winnaar van de Gouden Gard 2019. Foto's: Stichting Vakwedstrijden

Sibrich Bakker is winnaar van de Gouden Gard 2019. Vol trots en ongeloof nam zij dinsdagavond bij bij het Miele Experience Center in Vianen de prijs uit handen van de winnaar van vorig jaar, Lotte van Gorp.

De prijsuitreiking bij het Miele Experience Center in Vianen vormde het slot van een prachtige dag waarin de patisserie centraal stond. In totaal streden negen kandidaten om de prijzen. Sibrich Bakker, werkzaam bij Crème de la Crème in Zoeterwoude, ging met de Gouden Gard naar huis.

De Zilveren Gard ging naar Richard van Dijk, eveneens werkzaam bij Crème de la Crème. Natalie Manintveld (Bakkerij Manintveld in Rockanje) won de Bronzen Gard, zij werkt bij Patisserie Linnick in Amsterdam.

Bij de wedstrijd om de Talentenprijs kwam Mathyn Vos als winnaar uit de bus.

Helemaal te shaken

Winnaar Sibrich Bakker is ontzettend blij: ‘Ohhh! Wowww! Ik sta helemaal te shaken nu … Dit is zo onwerkelijk. Ik wil al mijn familie, vrienden en collega’s bedanken voor hun steun in de afgelopen maanden.’

Sibrichs showtafel stond in het teken van het thema Vintage Circus. Bij Zilveren Gard-winnaar Richard stond Retro Amerika centraal. Hiermee bleef hij Bronzen Gard-winnaar Natalie voor, bij wie de Azteken het thema voor de showtafel vormden.

De winnaars van de Bronzen, Gouden en Zilveren Gard 2019.

Talentenprijs

Aan de wedstrijd om de Talentenprijs deden 23 deelnemers mee. De jury beoordeelde het desserttaartje van Mathyn Vos als beste. Het podium werd aangevuld met Nicole van den Hurk en Nick Kraakman, die als tweede en derde eindigden. Alle ingeleverde desserttaarten waren een genot voor het oog en stonden in het teken van het thema Comics & Cartoons.

Uitslagen

Gouden Gard Gouden Gard – Sibrich Bakker (Crème de la Crème)

Zilveren Gard – Richard van Dijk (Crème de la Crème)

Bronzen Gard – Natalie Manintveld (Patisserie Linnick / Bakkerij Manintveld)

Talentenprijzen

Mathyn Vos (l) is winnaar van de Talentenprijs 2019.

1e plaats – Mathyn Vos

2e plaats – Nicole van den Hurk

3e plaats – Nick Kraakman (Spataro Chocolaterie & Patisserie)

Social Media Prijs

De Social Media Prijs was voor Milou Jansen, die werkt bij Christian Chocolaterie Patisserie in Oss. Haar showtafel kreeg van de Gouden Gard-volgers op Instagram, Facebook en Twitter de meeste stemmen: 417 van de in totaal 1518 stemmen.

Consumentenprijs

Het vakblad Bakkers in Bedrijf reikt jaarlijks de Consumentenprijs uit. Hierbij kwam Nick Kraakman als winnaar uit de bus.

Gouden Gard in 2020

In 2020 is de Gouden Gard op dinsdag 13 oktober.

Reageer op dit artikel