nieuws

Ruim 4800 euro opgehaald voor slachtoffers brand Brummen

Nieuws

De Oranjecommissie Brummen heeft zaterdagavond 4807,30 euro opgehaald voor de slachtoffers van de desastreuze brand in Brummen vrijdagnacht. Dat meldt Lokaal Gelderland. De felle brand verwoeste Bakkerij de Winkel en meerdere bovenwoningen. Ook raakten de gebouwen van Blokker en de voormalige Kwalitaria zwaar beschadigd.

Ruim 4800 euro opgehaald voor slachtoffers brand Brummen
Archief Bakkerswereld

De brand ontstond toen er op het Marktplein het Oktoberfest plaatsvond. Vele feestgangers schoten te hulp toen het pand van de achtergelegen banketbakker Jolink leeggehaald moest worden. Zaterdagavond stond een tweede Oktoberfest op de planning. Na overleg met de gemeente besloot de organisatie het feest wel door te laten gaan, maar wel mét een grote inzamelingsactie.

Gulle giften

Na afloop van de avond bleek dat er veel gulle feestgangers zijn geweest. Men kon giften achterlaten, een donatie doen in een ‘stembus’ en via Tikkie een bedrag overmaken. Een eerste tussenstand kwam uit op zo’n 1500 euro, maar aan het eind van de avond bleek dat verdrievoudigd. Het totale bedrag dat is opgehaald is 4807,30 euro. De collectebus zal daarnaast nog de hele week op het gemeentehuis te vinden zijn. Ook kan men nog doneren via een Tikkie.

Reageer op dit artikel