nieuws

Nieuw pictogram voor vacuum cooling and baking

Nieuws

Nieuw pictogram voor vacuum cooling and baking
Eén symbool voor cooling and baking.

Vacuum Cooling en Baking Company heeft een overkoepelend symbool voor vacuum cooling ontwikkeld. Het bedrijf, onderdeel van de Verhoeven Bakery Equipment Family uit Oss, ziet hiertoe behoefte ontstaan in de markt.

Met de toename van de acceptatie en het gebruik van Vacuum Cooling and Baking in het innovatieve segment in de bakkerijsector, groeit de behoefte aan een overkoepelend symbool, meldt Vacuum Cooling and Baking Company. Deze dochteronderneming van Verhoeven Bakery Equipment Family uit Oss, ontwikkelde een icoon als service voor de markt. Het symbool is gratis te downloaden en te gebruiken door iedereen binnen de industrie.

Natuurkundige symbolen

Het ontwikkelde pictogram omvat het natuurkundige symbool voor vacuüm, tijd, temperatuur en vocht, de hoofdrolspelers in het proces van vacuüm in het bak -en koelproces.

Gespecialiseerde techniek

Vacuum Cooling en Baking is een gespecialiseerde, revolutionaire techniek die – mits op de juiste wijze en met de juiste procestechnologische kennis toegepast – enorme voordelen biedt aan het bakproces en de daarbij behorende eindproducten, zo laat het bedrijf weten.

Door de luchtdruk omlaag te brengen in een vacuüm omgeving, verlaagt het kookpunt van water tot enkele graden Celcius. Deze gemanipuleerde situatie verbetert het bakproces en leidt tot substantiële besparingen van bak- en koeltijd, energie en productieruimte. Tegelijkertijd worden productcapaciteit, -kwaliteit en -stabiliteit positief beïnvloed en de houdbaarheid van het product wordt sterk verbeterd.

Voordelen

Het bedrijf heeft de voordelen van Vacuum Cooling and Baking op een rij gezet:

Circa 30% reductie van de baktijd
Ruim 90% reductie van de koeltijd
Circa 30% toename van de ovencapaciteit
Reductie van productiekosten per eenheid (afhankelijk van het soort product en het totaal volume)
Reductie van de energiekosten
Verbeterde productstabiliteit en volume
Gezondere samenstelling door reductie van hulpgrondstoffen
Substantiële verlenging van producthoudbaarheid

Vacuum Cooling and Baking Company

Vacuum Cooling and Baking Company is de leider voor deze technologie in de markt voor industriële bakkerijen. Het bedrijf levert batchkamers en klantspecifieke maatwerk- oplossingen voor industriële continu-systeem toepassingen. Vacuum Cooling and Baking Company is een bedrijfsonderdeel van Verhoeven Bakery Equipment Family uit Oss. Andere labels zijn: BVT Dough Process Solutions, NEWCAP Industrial Handling Solutions en BAKEPACK End of Line Solutions.

Voor meer informatie en een link naar de gratis download van het pictogram kunt u contact opnemen met info@vacuumcooling.com

Reageer op dit artikel