nieuws

Jurgen Koens lanceert Copy Pastry op Dutch Design Week

Nieuws

Jurgen Koens lanceert Copy Pastry op Dutch Design Week

Copy Pastry is het jongste boek van chef-patissier en fooddesigner Jurgen Koens. De uitgave boordevol zoete creaties ziet vrijdag 25 oktober het levenslicht tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven.

Jurgen Koens is mede-eigenaar van de Pastry Club aan Strijp-S in Eindhoven. Hij stelde een eigenzinnig boek samen waarin hij bereidingen en technieken in verschillende vormen, smaken en toepassingen laat zien. Het is een boek vol desserts, taarten, ijs­ en chocoladecreaties, friandises en viennoiserie, zoals hij die ontwerpt voor zijn Pastry Club.

Een introductie op de Dutch Design Week is zodoende toepasselijk.

(tekst loopt door onder de video)

Bite-size-friandises

Het boek staat ‘boordevol desserts met verschillende texturen en smaakbelevingen, spannende ijsgerechten, bite-size friandises, heerlijke taarten, verrassende chocoladecreaties zoals mandarijn-kardemom en rabarber-paprika, en natuurlijk ook hartige en zoete viennoiserie, schrijft uitgeverij Forte Culinair. ‘De recepten zijn stuk voor stuk stoer, eigenzinnig, oogstrelend en bijzonder lekker. Een must-have dus voor elke thuisbakker en patissier.’

Zijn crémeux

Beheers je bijvoorbeeld het maken van zijn crémeux, dan kun je er eindeloos mee variëren, meldt de uitgever. Of neem de brownie: de ene keer is het een taartbodem, in een andere creatie wordt het verwerkt tot een crumble.

Over Jurgen Koens

Jurgen Koens is naast chef-patissier, food en sweet designer ook productontwikkelaar en kok. Hij kookte en bakte bij diverse gerenommeerde restaurants en was onder meer chef-patissier bij Manoir Inter Scaldes.

Hij runt de Pastry Club in Eindhoven samen met Richard van Gent. Koens wil iedereen patisserie laten ontdekken.

Reageer op dit artikel