nieuws

Jumbo introduceert glutenvrij assortiment

Nieuws

Jumbo introduceert glutenvrij assortiment
De glutenvrije lijn is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Foto: Jumbo

Jumbo introduceert de lijn ‘lekker vrij van gluten’. De lijn komt onder huismerk en is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

De lijn ‘Lekker Vrij van Gluten’  is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Een consumentenpanel en leden van de coeliakievereniging hebben de producten getest. Het assortiment bestaat uit verschillende producten voor elk moment van de dag zoals havermout, crackers en pannenkoekenmix.

Gezond en lekker makkelijk eten

Olaf de Boer, directeur Buying & Merchandising zegt dat Jumbo lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen. ‘Wij merkten in onze winkels dat steeds meer klanten vroegen naar glutenvrije producten. Daarom vonden we het tijd om met een eigen glutenvrije lijn te komen. Hiermee spelen we in op de behoefte. En we blijven stappen zetten.’

De nieuwe lijn bij Jumbo wordt onder huismerk verkocht. Vanaf dit najaar wordt het glutenvrije assortiment onder het huismerk verder uitgebreid met onder meer meerzadenbrood, zadencrackers, gevulde koeken, cakejes en mini baguettes.’

Erkend keurmerk

De producten hebben het internationaal erkende Crossed Grain keurmerk. Andrea Wesselius, licentiemanager bij Jumbo, laat weten: ‘Door te kiezen voor dit keurmerk kunnen klanten van Jumbo in één oogopslag zien dat ze met zekerheid een glutenvrij product te pakken hebben. We zijn ontzettend blij met deze keuze, want deze nieuwe lijn mét dit keurmerk brengt onze droom dichterbij: een glutenvrij dieet betaalbaar en toegankelijk maken voor iedereen.’

Reageer op dit artikel