nieuws

Food Technology Event: moet de gaskraan dicht?

Nieuws

Food Technology Event: moet de gaskraan dicht?
Hoe worden doelen uit het Klimaatakkoord gehaald? Foto: Daelmans

Het Food Technology Event op 31 oktober in het Miele Expericence Center in Vianen gaat in op klimaatneutraal produceren en de mogelijke gevolgen van het Klimaatakkoord. Praktijkverhalen geven inzicht in de mogelijkheden en de dilemma’s in met name het industriële proces.

Klimaatneutraal produceren staat volop in de belangstelling. Maar wat betekenen de grote beloften voor het productieproces in de fabriek? Wat betekent het akkoord voor energie-intensieve processen zoals drogen, koelen en verhitten? Moet  de gaskraan worden dicht gedraaid?

Die vragen stelt  de organisatie van VMT, RCC|K&L in samenwerking met de stichting Pavo centraal tijdens het Het Food Technology Event in Vianen.

Verhalen uit de praktijk

Marian Geluk (directeur van FNLI) opent het plenaire ochtendprogramma en geeft haar visie op de uitdagingen die de voedingsmiddelenindustrie staan te wachten naar aanleiding van het klimaatakkoord.

Lennart van der Burg (business developer bij TNO) vertelt over kansrijke duurzame energiebronnen voor de foodindustrie zoals waterstof en biogas. Michel Driessen (CEO bij Verstegen Spices & Sauces) en Tessa Hermens (Sustainability expert FrieslandCampina) vertellen hoe hun bedrijven fossielvrij willen gaan produceren.

Duurzaam koelen en energietransitie

In de middag zijn er twee parallelle sessies over de thema’s: duurzaam koelen en energietransitie in de praktijk. Er wordt dieper ingegaan op actuele onderwerpen als gebruik zonnepanelen, warmtepompen, vervanging van koudemiddelen, hergebruik restwarmte en energiezuinige schakeling tussen compressoren en condensors. Medewerkers van Grolsch, Van der Kroon Food Products en For Farmers zijn enkele van de sprekers tijdens deze sessies.

Doelgroep

Het event richt zich primair op technologen, productieleiders, plantmanagers, hoofden technische dienst en QR/QA-managers van voedingsmiddelenbedrijven en daarnaast op ontwerpers, installateurs en directie en management van koeltechnische bedrijven.

Over VMT

VMT (Voedingsmiddelen, Management en Technologie) is al ruim 125 jaar het vakmedium voor de foodprofessional. De unieke combinatie van het vakblad, de website, de nieuwsbrieven, de events en de boeken maken VMT tot een autoriteit en volwaardig gesprekspartner voor professionals in de voedingsmiddelenindustrie.

Over RCC Koude & Luchtbehandeling

RCC Koude & Luchtbehandeling is het officiële orgaan van de KNVvK, Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude. De organisatie wordt bechouwd als een zeer gewaardeerde nieuwsbron, waarin technische informatie over koude- en koeltechniek, ventilatie en luchtbehandeling, trends op het gebied van klimaatbeheersing en de nieuwste productinnovaties uitgebreid aan bod komen.

Reageer op dit artikel