nieuws

BT buiten de prijzen bij Mondial du Pain 2019

Nieuws

BT buiten de prijzen bij Mondial du Pain 2019
Het BT-team voor Mondial du Pain 2019: Wietse Schiere, coach Hans Som en Roy Schepers. Foto's: Tim Boers

Na een intensieve wedstrijd waarin vele producten moesten worden gemaakt, zijn Wietse Schiere en Roy Schepers  met coach Hans Som buiten de prijzen gevallen tijdens de Mondial du Pain in Nantes. De podiumprijzen zijn voor Japan (1), Taiwan (2) en Frankrijk (3).

Nederland was binnen de tijd klaar, had alle producten gemaakt en geen strafpunten gepakt, maar het was niet voldoende. Wietse Schiere: ‘Hier gingen Roy, Hans en ik natuurlijk niet voor. Ons doel was om bij de eerste zes landen te eindigen en zo nog de finaleronde te spelen. We zijn dan ook ontzettend teleurgesteld. We zijn op waarde geklopt, want onze tegenstanders hebben wel een erg hoog niveau gehaald.’

Top zes

De toplanden bestonden deze keer naast de podiumgangers Japan, Taiwan en Frankrijk uit Italië, België en China. Deze zes landen strijden in 2020 nogmaals tegen elkaar en maken dan uit wie de allerbeste is. Andere tegenstanders waren Brazilië, Canada, Duitsland, Filipijnen, Mali, Mexico, Peru, Spanje en Zwitserland.

Showstuk Taiwan, Mondial du Pain 2019.

Thema sport

Met het centrale thema Sport maken zij een showtafel die bestaat uit een showstuk, diverse broden, sandwiches en viennoiserie producten. De wedstrijd vond plaats tijdens de vakbeurs Serbotel in Nantes.

Foto's

Reageer op dit artikel