nieuws

BoulangerieTeam naar Nantes voor twee wedstrijden

Nieuws

BoulangerieTeam naar Nantes voor twee wedstrijden
Nederlands BoulagerieTeam 2019

Het BoulangerieTeam reist vrijdag met twee teams af naar de vakbeurs Serbotel, die van 20 tot en met 23 oktober 2019 wordt gehouden in Nantes. Het ene team doet mee aan het EK Boulangerie, het andere team mengt zich in de strijd om de Mondial du Pain.

De bakkers van het BoulangerieTeam maken zich op voor het EK Boulangerie (les Pellons d’or) en de Mondial du Pain. Beide wedstrijden vinden zoals gezegd plaats tijdens de vakbeurs Serbotel van 20 tot en met 23 oktober in Nantes.

Speciaal verslaggever Tim Boers van het BT doet op deze site van Bakkerswereld tussentijds verslag van de voorbereidingen en de wedstrijden tot aan de uitslagen op 21 en 22 oktober.

Het EK-team

Het EK-team bestaat uit Kris Huijsman, Bas Goossen en Gerrit Huckriede. Zij gaan een showtafel maken met als thema: de Nederlandse bakkerij door de jaren heen. Kris is verantwoordelijk voor de viennoiserie, Bas maakt het brood en Gerrit zorgt voor het showstuk.

Dit team staat onder leiding van coach en Meester boulanger en wereldkampioen Peter Bienefelt.

Nederland neemt het in dit Europees kampioenschap op tegen België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje, Oekraïne en Zwitserland.

Team Mondial du Pain

Team Mondial du Pain: Wietse Schiere, Hans Som en Roy Schepers. Foto: BoulangerieTeam

Het andere team, bestaande uit Wietse Schiere, Roy Schepers en coach Hans Som, doet mee aan de Mondial du Pain. Het is voor de tweede keer dat Nederland deelneemt aan deze wedstrijd.

Met het centrale thema Sport maken zij een showtafel die bestaat uit een showstuk, diverse broden, sandwiches en viennoiserie-producten.

Tegenstanders zijn Amerika, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Duitsland, Filipijnen, Frankrijk, Italië, Japan, Mali, Mexico, Peru, Spanje, Taiwan en Zwitserland.

Reageer op dit artikel