nieuws

Bakery Nexus inspiratiereis: koffie en lunch belangrijk voor Finnen

Nieuws

Bakery Nexus inspiratiereis: koffie en lunch belangrijk voor Finnen
Op de fiets door Helsinki. Foto's: Bakery Nexus

Het doel van de jaarlijkse inspiratiereis van Bakery Nexus was dit jaar het Scandinavische Helsinki. De deelnemers ontdekten dat koffiedrinken, met steeds iets lekkers erbij, en lunchen belangrijk zijn voor de Finnen.

Wat krijg je als je het beste van Scandinavië combineert met Russische invloeden? Helsinki: een fijne stad vol brede straten, vrolijk gekleurde gebouwen, imposante kerken, de beste koffie en de lekkerste taarten. Er is maar één stad waar deze invloeden zo goed tot hun recht komen als in de hoofdstad van Finland.

Fietstocht langs bakkerijen

Wederom 18 leden van Bakery Nexus stapten dit jaar in het vliegtuig om inspiratie op te doen in deze mooie stad. De eerste sneeuw van het seizoen werd getrotseerd tijdens de fietstocht langs de vele bakkerijen.

Altijd goede koffie

Tijdens het tripje werd duidelijk dat koffiedrinken en lunchen twee zeer belangrijke items zijn voor de Finse bevolking. Je kan dan ook werkelijk waar overal goede koffie krijgen! Waarbij dit altijd samengaat met iets lekkers. Een stukje carrot cake, een brioche bun, of de bekende Finse kaneelbroodjes. Natuurlijk werd ook de haven bezocht, hier bevindt zich de Oude Markthal, een heuse Finse foodmarkt.

Foodtour door Helsinki

Met een vol programma hebben de leden genoten van de Finse keuken en cultuur. Van een foodtour door de brede straten van Helsinki tot het gevangenis-themahotel Katajanokka.

Netwerken

Don Schavemaker, sinds kort lid van Bakery Nexus: ‘Het is onwijs gaaf om met zo’n groep van Bakery Nexus-leden op pad te zijn. Ik ben recent begonnen bij Zeelandia en nog minder bekend met het ambacht. Via Bakery Nexus verbreed ik mijn kennis en netwerk. Je leert elkaar beter kennen en er is meer tijd om met elkaar over de branche te praten. Er ontstaan bijzondere gesprekken over persoonlijke ontwikkelingen en algehele vraagstukken of kansen in de branche.’

 

Foto's

Reageer op dit artikel