nieuws

Zeer grote brand bij bakkerij Maître Paul

Nieuws

Een zeer grote brand woedt sinds vannacht in Tilburg. De brand brak uit bij bakkerij Maître Paul en sloeg over naar drie andere bedrijfspanden op industrieterrein Kaaiven. De brandweer heeft hulp van de luchtmacht.

Zeer grote brand bij bakkerij Maître Paul
Archief Bakkerswereld

Maître Paul is bekend van de diepvriestaarten. Zo’n vijftien medewerkers waren tijdens hun nachtdienst aan het werk en hadden niet in de gaten dat er brand was, totdat de brandweer binnenstapte. Ze konden in veiligheid worden gebracht.

Diepvriesopslag

De diepvriesopslag is verloren laat directeur Eduard Linnenbank van de bakkerij weten aan Omroep Brabant. ´Een grote klap, onder meer omdat er ook veel producten richting Japan gaan. Richting kerst wordt het nu een uitdaging voor ons´, aldus de directeur die met zijn bedrijf nu al aan het werk is voor de kerst.

Oliebedrijf

De brand brak om 3 uur uit in de bakkerij aan de Zevenheuvelenweg. Ook een oliebedrijf, dat ernaast ligt, staat in brand. Er komt veel rook vrij, onder meer door plastic spullen die in de brandende panden staan.

NL-Alert

In een NL-Alert worden mensen in de omgeving gewaarschuwd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De brandweer heeft metingen verricht. Daarbij zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten in de lucht. De brandweer is met tachtig man aanwezig om de brand te blussen en probeert te voorkomen dat de brand zich verder uitbreidt. Ook krijgen de hulpdiensten steun van de luchtmacht.

Later meer

Lees ook: Bakkerij Vroeg in Bunnik maanden dicht na brand

Reageer op dit artikel