nieuws

Wereldbakker Wijnand voorbeeld voor jonge bakkers (video’s)

Nieuws

Het is de Stichting Bedrijfsopvolging menens. Er moeten snel nieuwe bakkerij-ondernemers worden geworven. Vanmiddag zijn Wereldbakker Wijnand, Beko en de stichting op het ROC Twente in Almelo om leerlingen te enthousiasmeren voor het bakkersvak.

Wereldbakker Wijnand voorbeeld voor jonge bakkers (video’s)
Leerlingen van de ondernemersopleiding bakkerij van het ROC luisteren naar bakker Wijnand. Foto's: Edwin Rensen

Wereldbakker Wijnand is gekozen als spreker voor de voorlichtingsdag van Stichting Bedrijfsopvolging, omdat hij geen zoon is van een bakker.

Wijnand is bovendien een goed voorbeeld van iemand die op eigen initiatief bakker is geworden. Een eigenzinnige bakker die zijn eigen koers vaart. Op het ROC in Twente  vindt hij momenteel een enthousiast gehoor.

Vier van de 13 willen eigen bedrijf

Babiche van Loo vertelt wat het doel is van de Stichting Bedrijfsopvolging.

Vier van de 13 leerlingen, aan de ondernemersopleiding Bakkerij willen ook graag een bakkerij beginnen. De leerlingen stellen gerichte vragen aan Wijnand. Sommigen zijn bang om in de schulden te geraken als ze een  bedrijf overnemen.

Projectcoördinator Babiche van de Loo van de Stichting Bedrijfsopvolging legt de leerlingen uit dat ze ongeveer rond hun dertigste levensjaar rijp zijn voor het ondernemerschap. ‘Dus nu nog geen zorgen’, relativeert zij.

Lees in Bakkerswereld van oktober het hele verslag.

En bekijk hieronder de video’s waarin respectievelijk Wereldbakker Wijnand, student Ben Bijlsma en Babiche van Loo (Stichting Bedrijfsopvolging) hun verhaal vertellen:

Foto's

Reageer op dit artikel