nieuws

Vier internationale wedstrijden op de rol voor BoulangerieTeam

Nieuws

De leden van het BoulangerieTeam hebben de komende maanden vier wedstrijden op het programma staan om de Nederlandse eer te verdedigen. Op 22 oktober zijn dat de Mondial du Pain en het Europees Kampioenschap in Nantes. In januari 2020 staan het WK in Parijs en de International Bakery Cup in Rimini op de rol.

Vier internationale wedstrijden op de rol voor BoulangerieTeam
Het BT treedt in wisselende samenstellingen tijdens de internationale vakwedstrijden. Hier coach Hans Som samen met Bas Goossen en Mike Onasse na afloop van de Mondial du Pain in 2017. Zal het Nederlandse team ook dit jaar weer in de prijzen vallen?

Oktober is een spannende maand voor het BoulangerieTeam. De bakkers maken zich op voor het EK Boulangerie (les Pellons d’or) en de Mondial du Pain. Beide wedstrijden vinden plaats tijdens de vakbeurs Serbotel van 20 tot en met 23 oktober in Nantes.

Wietse en Roy naar Mondial du Pain

Mondial du Pain is op 22 tot  en met 24 oktober in Nantes. Nederland treedt op 22 oktober aan. De wedstrijd is bedoeld voor een senior en junior-bakker: respectievelijk Wietse Schiere en Roy Schepers. Zij worden gecoacht door Hans Som. Het thema is sport. De bakkers hebben de opdracht te maken: brood, viennoiserie, gezondheidsbrood, sandwiches en een sierstuk. Dat laatste mogen ze in Nederland alvast voorbereiden.

EK in Nantes

Het EK duurt van 19 tot en met 22 oktober, eveneens in Nantes. Nederland doet mee in de categorie Boulangerie. De deelnemers horen ter plekke op welke dag ze aan de beurt zijn. Het thema is ‘Bakkers van uw land door de eeuwen heen’. Het team bestaat uit Kris Huijsman, Bas Goossen en Gerrit Huckriede, onder leiding van Wereldkampioen broodbakken Peter Bienefelt. Zij maken onder meer sierbrood, desembrood, belegde broodjes, baguettes, getoerde gerezen en briochebrood.

In januari treden Michel Schröder en Niek van Waarde aan in Italië voor de International Bakery Cup op de Sigep in Rimini.

WK Boulangerie

Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels worden gecoacht door Hans Som voor het WK op de Europain.

Van 11 tot en met 14 januari 2020 vindt ook het WK Boulangerie 2020 plaats tijdens de Europain in Parijs. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels hebben zich hiervoor namens het BoulangerieTeam weten te plaatsen. Ook dit team wordt gecoacht door Hans Som.

 

Na afloop van het Europees Kampioenschap publiceert Bakkerswereld receptuur van het BT uit het wedstrijdboekje dat speciaal voor het team is gemaakt.
Reageer op dit artikel