nieuws

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Nieuws

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum
Hidde de Brabander. Foto: Remko Kraaijeveld

Meester Patissier Hidde de Brabander gaat het team van het IJscentrum versterken. Hij volgt in het najaar van 2020 manager Jacques Vos op, die dan met pensioen gaat.

Met de verhuizing van het IJscentrum van Wageningen naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen, veranderen er heel veel zaken voor het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector. Met de komst van De Brabander hoopt het IJscentrum zijn functie in ambachtelijk, ijsbereidend Nederland te versterken door de verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie.

Hidde de Brabander is patissier, chocolatier, gespecialiseerd ijsbereider, auteur en bekend van onder meer 24Kitchen en Koffietijd. Hij is een van de drie Meester Patissiers in Nederland. Maar bovenal is hij gek op zijn vak, een eigenschap die hij deelt met IJscentrum-manager Jacques Vos. Met het oog op het naderende pensioen in het najaar van 2020 van Vos, startte begin dit jaar de zoektocht naar een geschikte opvolger. Die werd gevonden in De Brabander.

‘Unieke opleiding’

De Brabander: ‘Het IJscentrum is een unieke opleiding in Nederland: ik heb er zelf ook opleidingen tot en met Gespecialiseerd IJsbereider gevolgd. Het is altijd mijn droom geweest om ooit in een schoolomgeving mijn kennis en kunde te delen met andere vakidioten. Die kans doet zich nu voor. Ik zie het als een schitterende uitdaging om van het IJscentrum een nog groter succes te maken dan het nu al is. Ik hoop nog een tijdlang fijn samen te kunnen werken met Jacques, die het fundament is van het IJscentrum. Als de tijd daar is, zal ik het stokje van hem overnemen. Mijn ambitie is om het erfgoed van Jacques te borgen en deze uit te bouwen en te verdiepen.’

Mijn ambitie is om het erfgoed van Jacques te borgen en deze uit te bouwen en te verdiepen

Vos is uitermate content met De Brabander als zijn toekomstig opvolger. ‘Hidde is een topper, een Meester nota bene! Ik zie het als een cadeautje om mijn kennis en kunde met hem te mogen delen.’

Na zijn pensioen zal Vos als adviseur verbonden blijven aan het IJscentrum.

Chocoladecentrum

De komende tijd trekken Vos en De Brabander samen op: om kennis te delen, bestaande cursussen te verdiepen, nieuwe cursussen te ontwikkelen en plannen te maken voor het verder uitbouwen van het IJscentrum. Zo zijn er concrete ideeën om een Chocoladecentrum in te richten, dat wordt gekoppeld aan het IJscentrum. Ook neemt De Brabander plaats in het docententeam van het IJscentrum.

De cursus IJsbereider start in oktober. Daarna volgt het complete cursusaanbod.

Reageer op dit artikel