nieuws

Inschrijven Schoolontbijt kan nog tot 1 oktober

Nieuws

Bakkers kunnen zich nog tot 1 oktober inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt. In berichtgeving eerder deze week was gemeld dat dit tot 13 september kon.

Inschrijven Schoolontbijt kan nog tot 1 oktober

Het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats van 4 tot en met 8 november 2019. Vorig jaar namen 87 bakkers deel. Om de overige ontbijten te verzorgen, is het Nationaal Schoolontbijt recent een samenwerking aangegaan met Aldi. De supermarktketen verzorgt als enige supermarkt het brood voor circa 2.750 basisscholen. ´Dit komt neer op een lekker en gezond ontbijt voor meer dan een half miljoen kinderen’, aldus Aldi.

Thema: Neem de tijd voor je ontbijt

Het volledige ontbijtpakket bestaat deze 17e editie uit diverse producten die voldoen aan de richtlijnen van de Schijf van Vijf. Aldi neemt ook de volledige logistieke organisatie op zich om al deze ontbijtpakketten op de scholen te bezorgen. Het thema van dit jaar is: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’, waarvoor de aftrap begin dit jaar tijdens de Bakkersvak 2019 in Gorinchem is gegeven.

Start van doorlopend onderzoek

Het thema is het eerste dat wordt gekoppeld aan nieuw doorlopend onderzoek: de Ontbijtmonitor. Daarmee wil de organisatie in beeld krijgen of, hoe en wanneer Nederland ontbijt. Een korte rondvraag onder de aanwezige kinderen laat zien dat de tijd die zij in hun ontbijt steken tussen de 7 en 15 minuten ligt.

Gezamenlijke missie om kinderen gezond te laten ontbijten

Aldi en het Nationaal Schoolontbijt zien het als gezamenlijke missie om alle kinderen in Nederland gezond laten ontbijten. Aldi heeft speciaal voor het Nationaal Schoolontbijt een volkoren rozijnenbolletje ontwikkeld. Dat ligt al in de winkels en zal tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt een speciale verpakking krijgen.

Lees ook: Aldi verbindt zich voor drie jaar aan Nationaal Schoolontbijt

Reageer op dit artikel