nieuws

Genootschap organiseert congres ‘Personeelstekort in de MKB-bakkerij’

Nieuws 1839

Het gebrek aan kwalitatief goed personeel voor MKB-bakkerijen en bakkerswinkels is een probleem, waarmee we allemaal te kampen hebben of onvermijdelijk te maken krijgen. Daarom organiseert het Genootschap voor de Bakkerij op donderdag 12 september aanstaande voor leden en niet-leden het congres ‘Personeelstekort in de MKB-bakkerij’.

Genootschap organiseert congres ‘Personeelstekort in de MKB-bakkerij’

Vacatures die (te) lang open staan, langdurig zieken, personeel dat simpelweg niet komt opdagen of er na een maand of twee alweer de brui aan geeft. Waarschijnlijk komt ook u dit helaas bekend voor.

MELD U HIER AAN VOOR HET CONGRES

Gebrek aan opvolging

Naast het personeelstekort heeft de bakkerijbranche ook te maken met een tekort aan kandidaten voor de opvolging van bakkersbedrijven op de korte of langere termijn. En het lijkt erop dat dit geen tijdelijk karakter heeft. Daarom organiseert het Genootschap voor de Bakkerij op donderdag 12 september aanstaande voor leden en niet-leden het congres ‘Personeelstekort in de MKB-bakkerij’.

Gedegen plan maken voor de branche

Voorzitter Geale de Haan: ‘Iedereen, in de breedste zin van het woord, die wil meedenken en actief betrokken wil en kan zijn bij het concreet aanpakken van dit personeelstekort, is welkom om tijdens deze middag gezamenlijk oplossingen in kaart te brengen voor zowel de korte als lange termijn. Het Genootschap wil de uitkomsten van de middag vertalen naar een gedegen plan voor onze branche.’

Wie, wat, waar

  • Wanneer: Donderdag 12 september
  • Aanvang: 12.00 uur (we sluiten rond 16.30 uur af)
  • Waar: Vakbeurs Bakkersvak, Next Level, Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem
  • Aanmelden: Per mail via secretariaat@genootschapvoordebakkerij.nl

Er zijn geen kosten verbonden aan deze middag. ‘De culinaire omlijsting, die u aan het einde van de bijeenkomst van het Genootschap bent gewend, zal ontbreken omdat dit een extra, niet-gebudgetteerde bijeenkomst betreft. We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Wel zijn wij nog op zoek naar sponsoren, die het mogelijk maken de middag met een gezamenlijk drankje af te sluiten.’

Aanmelden

Help mee een oplossing te vinden voor iets, waarmee we vroeg of laat allemaal te maken krijgen. Meld u aan per mail bij het secretariaat van het Genootschap op secretariaat@genootschapvoordebakkerij.nl.

Reageer op dit artikel