nieuws

Chocoladewagen wint 90ste Bloemencorso Lichtenvoorde

Nieuws

Chocoladewagen wint 90ste Bloemencorso Lichtenvoorde
De winnende, geurende chocoladewagen in Lichtenvoorde. Foto's: Frans van Ool

De wagen ‘Chocolade’ van corsogroep Lansink-Bluiminck heeft de 90ste editie van het Bloemencorso Lichtenvoorde gewonnen. De wagen is versierd met dahlia’s die handmatig een voor een in de chocolade zijn gedoopt.

De prijswinnaars zijn vandaag, maandag 9 september, bekendgemaakt in een afgeladen ’t Zwaantje in Lichtenvoorde. De spanning was enorm; al negentien jaar doet het team van Lansink-Bluiminck mee zonder ooit eerste te worden. Die schade is nu ruimschoots ingehaald.

In chocolade gedrenkte bloemen

De wagen van winnaar Lansink-Bluiminck bestaat uit grote figuren van chocolade. Hiervoor waren bruine bloemen nodig, maar omdat deze niet bestaan moest de corsogroep creatief zijn. Daarom zijn de dahlia’s een voor een handmatig gedrenkt in chocolade om de juiste kleur te krijgen. Resultaat was niet alleen een prachtige bruin-witte chocolade kleur, maar ook een indringende geur van chocola die van de wagen af kwam.

Wagens met beweging en figuratie

‘We waren er aan toe’, zegt Ewald Berendsen, voorzitter van de winnende bouwgroep Lansink-Bluiminck. ‘Ik had al wel het gevoel dat we de mooiste wagen hadden, maar het was toch afwachten of je op kunt tegen het geweld van de wagens met beweging en figuratie’, zegt hij in dagblad De Gelderlander.

Dat hij een slag om de arm hield, is niet zo gek. Negentien jaar geleden won Lansink-Bluiminck voor het laatst de eerste plek. ‘We waren er dan ook echt aan toe’, vertelt Berendsen, die afgelopen weekend met 180 man de corsowagen puntgaaf afwerkte.

Bekijk hier de video

1.000 kilo cacaopoeder

Op de wagen was liefst 1.000 kilo cacaopoeder verwerkt. ‘De laatste jaren waren we vaak tweede of derde geworden. Dan doet zo’n eerste prijs echt wel wat met je’, zegt Berendsen in De Gelderlander.

Reageer op dit artikel