nieuws

Chiel van den Hout ontvangt Gouden Beko Speld

Nieuws 622

Chiel van den Hout, adviseur en lange tijd het gezicht van Beko Advies, is donderdag 5 september onderscheiden met een Gouden Beko Speld. Hij krijgt de onderscheiding onder meer voor zijn verdiensten voor de Beko-organisatie en de bakkersbranche.

Chiel van den Hout ontvangt Gouden Beko Speld
Beko-voorzitter Hilvers speldt Chiel van de Hout de gouden speld op. Foto: Beko

Chiel van de Hout ontving de speld tijdens de jaarlijkse Goudenspelddragersdag van Coöperatieve Vereniging Beko. Het Beko-bestuur kent Gouden Spelden toe aan personen die gedurende een lange periode hebben bijgedragen aan verbetering van het landelijke belang van de Beko-organisatie en haar leden.

‘Drijvende kracht’

Voorzitter Aike Hilvers speldde Van den Hout de onderscheiding op. ‘Chiel van den Hout is jarenlang de drijvende kracht geweest achter Beko Advies , waar hij na zijn pensionering nog steeds enkele dagen per week werkt als adviseur. Hij beschikt over heel veel kennis van de branche en van bakkerijbedrijven. Die kennis heeft hij in de loop der jaren opgebouwd bij Beko Advies, het MOC (Management Ondernemers Club, red.), bij de Krediet Unie Bakkerij en de Stichting Bedrijfsopvolging.

Grote betrokkenheid

Van den Hout heeft altijd grote betrokkenheid getoond bij de Beko-organisatie en bij bakkerij-ondernemers. Naast het uitvoeren van zijn functie bij Beko Advies heeft hij altijd een actieve rol gespeeld in diverse werkgroepen en commissies. ‘Daarmee heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van de bakkersbranche in het algemeen en de Beko-organisatie in het bijzonder’, aldus Hilvers.

‘Vraagbaak voor collega’s’

Ook coöperatie-directeur Marquerithe Verheul, die Van den Hout in april 2015 opvolgde als directeur bij Beko Advies, sprak haar collega toe: ‘Voor veel collega’s bij Beko is Chiel een vraagbaak en dat is hij ook voor onze leden. Zijn kennis, ervaring, inzet, bescheidenheid, integriteit, zijn hart voor bakkers in het algemeen en Beko in het bijzonder, maken dat Chiel een bijzondere plaats inneemt in de Beko-organisatie. Daar zijn we hem dankbaar voor.’

Gouden Spelddragers

De Beko Coöperatie heeft met het toetreden van Chiel van den Hout 26 Gouden Speld Dragers.

 

Reageer op dit artikel