nieuws

Bureau Brabant toont overvallers bakkerij Merks

Nieuws 298

Bureau Brabant toont maandag 9 september mannen die vluchten na de overval op bakkerij Merks in Boekel in maart 2018.

Bureau Brabant toont overvallers bakkerij Merks
Foto: archief Bakkerswereld

Dat meldt Omroep Brabant.  Bureau Brabant is het regionale opsporingsprogramma van de eenheden Oost-Brabant en Zeeland West Brabant. Deze productie is een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, Omroep Brabant en Van E-media.

Pistool en mes

Op zaterdag 10 maart 2018 werd de bakkerij aan de Kennedystraat in Boekel overvallen. Bakker Lambèr Merks was samen met zijn collega rond halftwee ’s nachts in zijn bakkerij. De eigenaar hoorde iemand binnenkomen en dacht dat het de klant was waar ze op aan het wachten waren, zo meldt de regionale omroep. Het bleken twee onbekende mannen te zijn met een pistool en een mes.

Bedreigd

Merks werd bedreigd. Zijn collega werd in het magazijn aan een rek vastgetapet. De bakker vocht met de dader en probeerde de bivakmuts af te krijgen. De mannen zijn op de vlucht geslagen. Er is niets buitgemaakt liet de politie in maart 2018. ‘Het gebruikte vuurwapen is achtergebleven in de bakkerij en door ons meegenomen. Bij de overval raakte de eigenaar van de bakkerij lichtgewond. We onderzoeken de zaak nog steeds en zijn op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord dat met deze overval in verband staat’, aldus de politie in een verklaring.

Herhaald

Het programma wordt maandagavond uitgezonden op Omroep Brabant vanaf 18 uur. Vervolgens wordt het ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17 uur.

Reageer op dit artikel