nieuws

Bakker de Vries neemt bakkerij Boone over

Nieuws 781

Brood en Banket E. de Vries uit Barneveld neemt brood- en banketbakkerij Boone uit Lunteren over.

Bakker de Vries neemt bakkerij Boone over

‘Per 1 oktober is het zover. Het past precies in het plaatje zoals we dat voor ogen hebben’, laat Theo de Vries weten aan Bakkerswereld.

Drie dagen

Bakker Boone uit het naburige Lunteren zag zich genoodzaakt zijn winkel nog maar 3 dagen per week open te houden aangezien twee bakkers uit zijn onderneming waren vertrokken. Boone vond het een te groot risico om te vertrouwen op een zzp-er die immers ook snel weer weg kan. Theo de Vries: ‘En zo kwamen we met elkaar in gesprek en gaan we wat voor elkaar betekenen. Vooralsnog blijven we alleen in Barneveld produceren en beleveren dan de winkel in Lunteren. Dat is hier vandaan zo’n 10 minuten rijden. Mogelijk wordt dat in de toekomst anders en gaan we ook in Lunteren bakken, maar dat zal blijken.’

Juiste moment

Gezien de krapte van het personeelsbestand en de drukke maanden die er aan zitten te komen, komt deze overname ook voor Boone op het juiste moment.  De komende tijd gaat De Vries met het personeel van Boone in Lunteren in gesprek om te kijken hoe ze de openingsuren opnieuw gaan organiseren. Insteek is om weer meer dagen in de week de winkel te openen. ‘Wellicht is daarvoor extra personeel nodig’, meldt De Vries.

Lees ook: Frentz neemt Bakkerij Van Engelenhoven over

Reageer op dit artikel