nieuws

Aldi verbindt zich voor drie jaar aan Nationaal Schoolontbijt

Nieuws 1102

Aldi Nederland verbindt zich voor de komende drie jaar als ‘exclusieve supermarktpartner’ aan het Nationaal Schoolontbijt. Bakkers hebben voorrang op de supermarktketen, zij kunnen nog tot 13 september intekenen op het ontbijt.

Aldi verbindt zich voor drie jaar aan Nationaal Schoolontbijt
Nadie Winde van Aldi Nederland en directeur Mirjam Kortekaas het Nationaal Schoolontbijt gaan de overeenkomst aan. Foto : Wim Hollemans

Momenteel hebben 85 ambachtelijke bakkers uit het midden- en kleinbedrijf zich ingeschreven voor het Nationaal Schoolontbijt, dat plaatsvindt van 4 tot en met 8 november 2019. Inschrijven kan deze week nog tot en met 13 september.

Vorig jaar namen 87 bakkers deel. Om de overige ontbijten te verzorgen, gaat het Nationaal Schoolontbijt een langetermijnsamenwerking aan met een supermarkt, de komende drie jaar is dat Aldi. De supermarktketen verzorgt als enige supermarkt het brood voor circa 2.750 basisscholen, zo laat de discounter weten. Dit komt neer op ‘een lekker en gezond ontbijt voor meer dan een half miljoen kinderen’, aldus Aldi.

Thema: Neem de tijd voor je ontbijt

Het volledige ontbijtpakket bestaat deze 17e editie, die plaatsvindt van 4 tot en met 8 november 2019, uit diverse producten die voldoen aan de richtlijnen van de Schijf van Vijf. Aldi neemt ook de volledige logistieke organisatie op zich om al deze ontbijtpakketten op de scholen te bezorgen. Het thema van dit jaar is: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’, waarvoor de aftrap begin dit jaar tijdens de Bakkersvak 2019 in Gorinchem is gegeven.

Start van doorlopend onderzoek

Het thema is overigens het eerste dat wordt gekoppeld aan nieuw doorlopend onderzoek: de Ontbijtmonitor. Daarmee wil de organisatie in beeld krijgen of, hoe en wanneer Nederland ontbijt. Een korte rondvraag onder de aanwezige kinderen laat zien dat de tijd die zij in hun ontbijt steken tussen de 7 en 15 minuten ligt.

Gezamenlijke missie om kinderen gezond te laten ontbijten

Aldi en het Nationaal Schoolontbijt zien het als gezamenlijke missie om alle kinderen in Nederland gezond laten ontbijten. Nadie Winde, Corporate Responsibility Manager van Aldi Nederland: ‘Door structureel samen te werken willen we er uiteindelijk voor zorgen dat alle kinderen in Nederland elke dag gezond ontbijten. Bij Aldi hebben we alles in huis voor een gezond ontbijt en is er de laatste jaren steeds meer ontwikkeld op het gebied van variatie, maar ook gezondheid. Meer volkoren, minder zout en meer vezels.

Aldi heeft speciaal voor het Nationaal Schoolontbijt een volkoren rozijnenbolletje ontwikkeld. Dat ligt al in de winkels en zal tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt een speciale verpakking krijgen.

Directeur Kortekaas: ‘Blij met samenwerking’

De nieuwe directeur van het NBC, tevens directeur van het Nationaal Schoolontbijt, Mirjam Kortekaas, laat weten: ‘Ook wij zijn erg blij met deze langetermijnsamenwerking met Aldi en kijken ernaar uit om zowel tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt als daarbuiten samen structureel aandacht te vragen voor het belang van gezond en gezellig ontbijten.’

Monitor 2018: kinderen ontbijten nog steeds niet gezond

Jaarlijks meet het Nationaal Schoolontbijt het ontbijtgedrag in Nederland met de Ontbijtmonitor. De monitor van 2018 laat zien dat er nog steeds kinderen niet gezond of helemaal niet ontbijten voordat zij naar school toe gaan.

De maaltijd bestaat dit jaar onder meer uit volkorenbrood, diverse soorten zoet en hartig beleg, yoghurt, melk, thee, groente en fruit. ‘In het pakket vinden kinderen ook feestelijke placemats, kleurrijke klassenposters en een vrolijke kalender voor thuis. Alle deelnemende scholen krijgen de ontbijtpakketten op school bezorgd en ontvangen bovendien leuk lesmateriaal voor alle groepen’, aldus Aldi.

 

Reageer op dit artikel