nieuws

FNV: verhoog AOW voor op peil houden pensioen

Nieuws 363

Vakcentrale FNV wil dat het kabinet de dreigende verlaging van de pensioengelden compenseert met een verhoging van de AOW om zo de koopkracht van ouderen op peil te houden.

FNV: verhoog AOW voor op peil houden pensioen

Dit stelt Tuur Elzinga voor, de vicevoorzitter en pensioenonderhandelaar van de FNV in de Volkskrant. Door een verhoging van de AOW kan de koopkracht van ouderen op peil blijven.

Verlaging pensioenen voorkomen

Bij het afsluiten van het pensioenakkoord, begin juni, gingen vakbeweging, werkgevers en kabinet er nog vanuit dat daarmee verlaging van de pensioenen kon worden voorkomen om het vertrouwen in het pensioenstelsel te herstellen.

Werkgevers zien niets in verhoging

De werkgevers zien niets in een extra verhoging van de AOW. ‘De koopkracht van de AOW blijft al op peil. Verlagingen bij sommige pensioenfondsen moet je niet met algemene overheidsmaatregelen compenseren. Vergeet niet dat er ook fondsen zijn die er goed voorstaan en de pensioenen verhogen’, zegt Hedda Renooij van VNO-NCW in de Volkskrant.

Reageer op dit artikel