nieuws

Bakker van Vessem bakt brood met quinoa en zeewier uit Zeeland

Nieuws 1238

Bakkerij van Vessem brengt een nieuw soort busbrood op de markt met quinoa en zeewier. Het brood komt in verschillende varianten op de markt; Natuur en Meerzaden, en tijdelijk tijdens de Zeeuwse weken de ‘Hollands Volkoren Zeewaar’.

Bakker van Vessem bakt brood met quinoa en zeewier uit Zeeland

Het brood wordt geproduceerd volgens de alleroudste kneedprocessen, hand verwerkt, lang gerezen, en met stilstaande lucht gebakken.

Quinoa

De lokale granen tarwe en quinoa worden duurzaam geteeld van Hollandse bodem, en gemalen in de windmolen in Santpoort. De quinoa wordt toegevoegd als kookstuk, met een wateropname van wel 400 procent. Hierdoor blijft het brood op een natuurlijke manier vers.

Zeewier

Het zeewier die de bakkers gebruiken is een zogenaamde duurzaam geteelde royal kombu. Dit zeewier is een 100 procent natuurlijke combinatie van voedingsstoffen en smaak. Door de vijfde smaak Umami, voegt bakker van Vessem nog maar heel weinig zout toe. Dit ‘zeewier’ wordt geproduceerd in Nationaal Park de Oosterschelde. Deze soort onderscheidt zich in een rijkdom aan vitamines A, E, B12, magnesium, ijzer en calcium.

Mooiere wereld

Eigenaar van Bakker van Vessem Jos Huijbregts zet zich hoogstpersoonlijk in voor een mooiere wereld, waarbij de doelstelling voor volgend jaar is dat er CO2 neutraal gebakken wordt. De bakkerij wordt hiervoor dit jaar nog voorzien van meer dan 1000 m2 high performance zonnepanelen, met een totale opbrengst van meer dan 100.000 kWh. De branders van de oven worden hiermee voorzien.

Reageer op dit artikel