nieuws

Vipam-leverancier Felchlin betrekt nieuw hoofdkantoor

Nieuws

Het hoofdkantoor van chocoladehuis Max Felchlin AG is begin dit jaar samengevoegd met de productieruimten en de kantoorfaciliteiten in Ibach-Schwyz in Zwitserland. Het nieuwe lescentrum Condirama’ vormt het hart van de nieuwbouw.

Vipam-leverancier Felchlin betrekt nieuw hoofdkantoor

Vipam in Geldermalsen is sinds 5 jaar vertegenwoordiger van het hoogwaardige chocolademerk Felchlin. Jaarlijks organiseren Vipam en Felchlin masterclasses met en voor klanten in Nederland.

Ook nodigt Vipam met enige regelmaat relaties uit om trainingen te volgen bij Felchlin in Zwitserland. ‘Zien, ervaren en er zelf mee werken is de beste overtuiging’, aldus een woordvoerder van het Nederlandse bedrijf. ‘We zien een toenemende interesse en groei voor deze Edelchocolade-lijn.’

Centrale faciliteit

Dankzij de nieuwbouw is een centrale faciliteit ontstaan, waar ruimte is voor zowel medewerkers van productie evenals kantoor, maar waar ook klanten en leveranciers samen komen. Max Felchlin AG is ervan overtuigd hiermee een investering in de toekomst te hebben gedaan en wil een voorbeeld voor de regio zijn. De ongeveer 150 medewerkers zijn er trots op het traditiegetrouwe bedrijf verder tot ontwikkeling te brengen.

Traditioneel productieproces

Het traditionele productieproces is van uitermate grote waarde voor Felchlin. Kwaliteit, transparantie en duurzaamheid staan hoog in het vaandel, laat het concern weten. Dat komt tot uiting in onder andere de directe samenwerking tussen Felchlin en de cacaoboeren ter plaatse. Het bedrijf volgt het product vanaf het moment van planten tot aan de verwerking in fabriek. ‘Hierdoor ontstaat sinds 1908 de beste Zwitserse edel chocolade met bevlogenheid en traditie.’

Feestelijke opening

De feestelijk opening vond plaats op 26 juni 2019 in het bijzijn van de Felchlin-partners. Het citaat: ‘de geest van waaruit we handelen, is het voornaamste’ van Johann W. Goethe staat in beton gekerfd te lezen bij de ingang van het hoofdkantoor.

Deze nieuwbouw is een bewuste investering in de regio, laat Felchlin weten. Zo zijn hoogwaardige materialen als Zwitsers hout gebruikt en is er een beroep gedaan op regionaal vakmanschap. De bovenste verdieping van de Condirama, steekt uit en schuift over de aangrenzende productiehal. Met haar elegante silhouette verwijst het naar het imposante berglandschap.

Reageer op dit artikel