nieuws

Verkiezing Bio Winkel Awards ondergaat verjongingskuur

Nieuws 269

Onder een nieuwe naam heeft de Biowinkelvereniging maandag 8 juli de ‘Bio Winkel Awards’ gelanceerd. Het gaat om een vernieuwde verkiezing voor alle biologische speciaalzaken met een assortiment van tenminste 90 procent aan biologische producten. De verkiezing loopt tot november.

Verkiezing Bio Winkel Awards ondergaat verjongingskuur

De lekkerste verse broden, een slager waar je vlees met een goed gevoel koopt, een prachtige groente- en fruitafdeling, een bijzonder kaasassortiment, een wijnafdeling om voor om te fietsen. Of medewerkers die garant staan voor het beste advies op het gebied van natuurlijke verzorging.

Aanmelden per categorie

Winkeliers kunnen zich voor de ‘Bio Winkel Awards’ aanmelden in de categorie waar zij het meest trots op zijn. Grootte en type winkel maken geen verschil. De verkiezing loopt tot november en heeft vooral tot doel bij te dragen aan het onder de aandacht brengen van de biologische speciaalzaken.
De verkiezing kent zeven paradepaardjes waarop winkeliers zich kunnen inschrijven om te strijden voor de eerste, tweede of derde prijs: brood, groente & fruit, kaas, wijn, drogisterij en vlees.

‘Met de verkiezing kunnen we laten zien waar we als biobranche het verschil maken’, zegt Joyce van den Bos van de Biowinkelvereniging. Awards zijn een beproefde methode om een branche in de spotlights te zetten.

Initiatiefnemer Biowinkelvereniging

De Biowinkelvereniging, initiatiefnemer van deze verkiezingen, voelde de noodzaak om de verkiezing te vernieuwen. ‘De verkiezing doet zoveel moois voor bio-speciaalzaken, zowel regionaal als landelijk. Dat wilden we behouden, zonder één beste winkel te moeten kiezen. Het is niet eerlijk om alle winkels op dezelfde wijze te beoordelen, daarom zijn we overgegaan op categoriewinnaars. Iedereen heeft nu even veel kans om te winnen op het gebied waar je goed in uit blinkt en waar je jezelf in wilt onderscheiden.’

Steun vanuit de sector

Diverse partners steunen de Bio Winkel Awards om de bio branche onder de aandacht te brengen. Green Organics als hoofdsponsor, daarnaast zijn ook Bakkerij Verbeek, bakkerij Zonnemaire, Nautilus Organics, Bastiaansen kaas, Coenecoop, Holland Pharma, De Groene Weg, Wessanen, het EKO-keurmerk en Bionext verbonden aan het event.

Aanmelden vóór 1 augustus

Winkeliers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de Bio Winkel Awards. Om de impact zo groot mogelijk te maken, hopen we dat er veel winkels mee doen. Gezamenlijk genereren we het meeste publiciteit, waardoor we bestaande klanten bevestigen in hun keuze en nieuwe klanten kunnen laten zien waar biologisch voor staat.

Alle bio-speciaalzaken in Nederland, van bakkers tot natuurvoedingswinkels tot boerderijwinkels kunnen zich tot 1 augustus – in 1 minuut – aanmelden via de site.

Reageer op dit artikel