nieuws

Stichting Bedrijfsopvolging lanceert ikwileenbakkerij.nl

Nieuws

Het is de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij menens. Vandaag lanceert ze haar website www.ikwileenbakkerij.nl om nieuwe bakkerij-ondernemers te werven. De site is samen met de Facebook-pagina onderdeel van de wervingscampagne.

Stichting Bedrijfsopvolging lanceert ikwileenbakkerij.nl

Het aantal ondernemers dat zijn bakkerij van de hand wil doen neemt de komende jaren naar verwachting toe. Daarom start de sector met een wervingscampagne om per jaar 50 overnames in de ambachtelijke bakkerij tot stand te brengen.

Om dit te realiseren hebben 12 branchepartijen de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij opgericht. Deze Stichting richt zich op de groep (mogelijke) opvolgers voor bakkerijbedrijven vanuit allerlei gelederen zoals huidige familie of medewerkers maar ook zij-instromers en studenten van MBO en HBO.

Campagne start met wervingswebsite

Via de website www.ikwileenbakkerij.nl biedt Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij ondersteuning aan potentiële overnamekandidaten. Zij vinden hier allerlei informatie om een bedrijf te starten en enthousiaste verhalen van ondernemers. Ook zijn er handige links te vinden, die je als koper wegwijs maken in de wereld van de ambachtelijke bakkerij en het ondernemerschap, en is er een overzicht van te koop staande bedrijven in de branche.

Bakkers en branchepartijen worden aangemoedigd om deze website en Facebookpagina onder de aandacht te brengen en verder te verspreiden. En uiteraard om mensen enthousiast te maken voor het ondernemerschap in de bakkerij.

Initiatief ondersteunen

De ambitie van de Stichting is uitdagend, ambitieus en absoluut noodzakelijk voor de gehele sector (ambacht en industrie). Branchepartijen die graag willen aanhaken bij de Stichting en dit initiatief eveneens willen ondersteunen, worden van harte uitgenodigd contact op te nemen.

   1. De participanten

    • Ambachtsbakker
    • Bakeplus
    • Beko Coöperatie
    • Foodresult
    • Krediet unie bakkerijen
    • NBA
    • NBOV
    • Nebafa
    • Patisserie College
    • Stichting Echte Bakkersgilde
    • Tenba
    • Top Bakkers

Reageer op dit artikel