nieuws

Silowacht en H2 Automatisering gaan samen verder

Nieuws 770

Silowacht en H2 Automatisering gaan samen. Voor bakkerijen die werken met de besturingssystemen van H2 is hiermee de continuïteit voor het onderhoud geborgd. Silowacht zal de H2-systemen geleidelijk aan migreren naar het automatiseringsplatform van Silowacht en het softwarepakket SmartBakery verder ontwikkelen.

Silowacht en H2 Automatisering gaan samen verder
Ton Hoogendam van H2 (links) en Jules Plevier ondertekenen het overnamecontract. Foto: Silowacht

Silowacht in Zwolle is al 30 jaar een betrouwbare partner als het gaat om silo- en procesinstallaties in de bakkerijbranche. Daarnaast biedt het bedrijf service en onderhoud voor deze installaties. Tien jaar geleden introduceerde Silowacht de besturingssoftware ‘SmartBakery’.

H2 Automatisering in ’s-Hertogenbosch heeft zich volledig geconcentreerd op productieautomatisering binnen de bakkerijsector. Het bedrijf kent een enorme staat van dienst met een ongeëvenaarde 24/7 service.

Continuïteit bieden aan H2-klanten

Silowacht en H2 bundelen vanaf nu de krachten om continuïteit te bieden aan de bestaande H2-klanten. Silowacht en H2 samen hebben samen meer dan honderd jaar ervaring en zijn goed voor de automatisering van bijna 70 procent van alle industriële bakkerijen in Nederland.

Vooral de automatisering van grondstof-handling en de deegmakerij staat hierin centraal. ‘We zullen bestaande H2-klanten de komende jaren blijven ondersteunen en de mogelijkheid bieden om op een zeer efficiënte wijze en tegen zo laag mogelijke kosten te migreren naar het platform van Silowacht’, zegt algemeen directeur van H2-automatisering Ton Hoogendam. Hij zal er bij de samenwerking voor zorgen dat de H2-klanten erop vooruit gaan.

Het beste van twee werelden

Silowacht gaat zijn eigen automatiseringstak met de inbreng van H2 verder uitbreiden en het softwarepakket SmartBakery verder ontwikkelen. Gezamenlijke proces- en productkennis in combinatie met de wensen van klanten zijn de leidraad voor een nieuwe versie van de besturingssoftware, waar naadloos naar kan worden overgegaan. Deze nieuwe software zal toonaangevend zijn.

Centrale monitoring van de productielijnen staat centraal in de toekomstige servicegedachte van Silowacht. De komende jaren wordt verder gebouwd aan de mogelijkheid om klanten verder te ontzorgen bij het productieproces. ‘Hier hoort een proactieve houding bij met behulp van OEE en voorspellend onderhoud’, aldus Jules Plevier, die met een automatiserings-achtergrond en een technische vooropleiding als geen ander begrijpt dat de klant door het samensmelten van software en mechanica proactief ondersteund moet worden.

Reageer op dit artikel