nieuws

Nestlé ontwikkelt pure chocolade uit enkel cacaovrucht

Nieuws

Nestlé heeft een unieke chocolade ontwikkeld, die volgens het concern volledig is gemaakt van de cacaovrucht, waarbij de bonen en de pulp als enige ingrediënten worden gebruikt. Er worden geen geraffineerde suikers toegevoegd.

Nestlé ontwikkelt pure chocolade uit enkel cacaovrucht
De nieuwe variant chocolade is volledig gemaakt van de cacaovrucht. Illustratie: Nestlé

Nestlé wil de eerste variant dit najaar introduceren in de KitKat Chocolatory in Japan. Volgend jaar zullen ook in andere landen producten geïntroduceerd worden door de meest populaire chocolademerken van Nestlé.

Geraffineerde suiker niet nodig

Nestlé heeft een techniek ontwikkeld waardoor het op natuurlijke wijze de pulp kan extraheren en gebruiken in chocolade, zonder afbreuk te doen aan smaak, textuur en kwaliteit. Tot nu toe werd chocolade gemaakt met de toevoeging van geraffineerde suikers. Deze gepatenteerde innovatie levert een goed smakende chocolade met slechts één ingrediënt – de cacaovrucht.

Natuurlijke zoetheid

‘We zijn trots dat we chocoladeliefhebbers een nieuwe chocolade kunnen bieden die volledig is gemaakt van de cacaovrucht zonder toevoeging van geraffineerde suiker. Dit is een echte innovatie die de natuurlijke zoetheid van de cacaopulp gebruikt om een pure, nieuwe chocoladebeleving te bieden’, aldus Patrice Bula, Head of Strategic Business Units, Marketing and Sales bij Nestlé.

Pulp ter fermentatie

De cacaovrucht bevat cacaobonen en cacaopulp. De pulp omringt de bonen, is zacht, zoet en wit van kleur. Een deel van de pulp wordt gebruikt in de fermentatie van de cacaobonen nadat ze zijn geoogst, en meestal wordt een aanzienlijk deel verwijderd waarmee de waarde verloren gaat. Tot nu toe is de pulp niet gebruikt als een ingrediënt om chocolade van nature te zoeten.

Nestlé bracht Ruby chocolade in 2018 op de markt met KitKat, eerst in Japan en vervolgens in Europa.

Over Nestlé

Nestlé is een van ’s werelds grootste voedingsmiddelenproducenten. Het concern is in 189 landen wereldwijd aanwezig, er werken ruimt 328 duizend medewerkers. Nestlé biedt een breed portfolio van producten en diensten voor mens en dier. De bijna 2000 merken variëren van wereldwijd iconische merken als Nescafé, Nespresso tot en met lokale favorieten als Bros.

Nestlé is sinds haar oprichting meer dan 150 jaar geleden gevestigd in het Zwitserse Vevey. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Amstelveen en de babyvoedingsfabriek in Nunspeet. Voor Nestlé Nederland werken ruim 1100 mensen.

Reageer op dit artikel