nieuws

Mérieux NutriSciences neemt KTBA over

Nieuws 676

Mérieux NutriSciences, wereldspeler op het gebied van voedselveiligheid en -kwaliteit, heeft de volledige overname aangekondigd van KTBA. KTBA is een Nederlands bedrijf dat consultancy en training op het gebied van kwaliteitsborging, etikettering en software-oplossingen biedt ter ondersteuning van de voedingsindustrie.

Mérieux NutriSciences neemt KTBA over
KBTA geeft onder meer trainingen in de voedingsindustrie. Foto: kbta

De overname van KTBA vormt een strategische aanvulling op de diensten van Mérieux NutriSciences in Nederland, waar het bedrijf al testactiviteiten uitvoert in Ede, dat ligt in de Food Valley.

KTBA speelt in op de groeiende eisen ten aanzien van voedselveiligheid vanuit zowel de producenten- als de consumentenmarkt. Het bureau is aanwezig in Nederland en België en biedt een volledig spectrum van oplossingen voor kwaliteit en bedrijfszekerheid. Van consulting en training tot naleving van labels en regelgeving, bedient KTBA met ruim 20 jaar expertise, een grote klantenkring van voedselverwerkende bedrijven en retailers.

Europese activiteiten verstevigen

De overname versterkt ook de Europese activiteiten van Mérieux NutriSciences op het gebied van labelcompliance en risk monitoring, gericht op het ondersteunen van haar klanten om hun producten verkoopbaar en veilig te maken.

‘We zijn erg enthousiast om het getalenteerde en erkende team van KTBA bij ons te hebben’, zegt Philippe Sans, President & CEO van Mérieux NutriSciences. ‘Deze acquisitie is volledig in lijn met onze strategische roadmap en illustreert de inzet van Mérieux NutriSciences om oplossingen te bieden die verder gaan dan testen, ter ondersteuning van onze klanten in de gehele waardeketen.’

Perfecte match

Ron Besseling, oprichter van KTBA, voegde toe: ‘Door deel te nemen aan het Mérieux-netwerk kunnen we onze professionele en internationale ambities verder realiseren. Deze zet is de perfecte match, omdat zowel Mérieux NutriSciences als KTBA elkaars strategie aanvullen!’

Mérieux NutriSciences heeft alle aandelen van KTBA verworven. Het bedrijf heeft 183 medewerkers die meer dan 1200 klanten bedienen en een omzet van ongeveer € 14 miljoen genereerden in 2018 met een zeer sterke groei met dubbele cijfers op jaarbasis.

Over Mérieux NutriSciences

Mérieux NutriSciences is al meer dan 50 jaar een wereldspeler op het gebied van voedselveiligheid en -kwaliteit en is aanwezig in 23 landen met meer dan 100 laboratoria. Als onderdeel van Institut Mérieux biedt Mérieux NutriSciences analytische en product ontwikkelingsoplossingen om gezondheidsrisico’s verbonden aan voedsel en meer in het algemeen aan het gebruik van dagelijkse consumentenproducten te voorkomen. Het bedrijf biedt ook digitale oplossingen vanuit een aparte divisie.

Over KTBA

KTBA, opgericht in 1996, is een marktleider op het gebied van kwaliteitsborging en voedselveiligheid voor de Nederlandse en Belgische voedingsindustrie en de detailhandel. Met kantoren in Kaatsheuvel (Nederland) en Antwerpen (België) stelt het bedrijf 183 professionals tewerk.
www.ktba.com

Reageer op dit artikel