nieuws

Junior College: aan de slag met biet, brood en gerookte chocolade

Nieuws 751

Junior College: aan de slag met biet, brood en gerookte chocolade
Foto's: Bakery Nexus

De nummers 1 en 2 van de Jeugdvakwedstrijden 2019 hebben een uitdagend Junior College achter de rug bij het Bakery Institute in Zaandam. Bakery Nexus inspireerde de jonge talenten met biet, brood, avocadocréme en gerookte chocolade.

Bakery Nexus organiseerde het Junior College voor de nummers 1 en 2 van de Jeugdvakwedstrijden om hen te inspireren op het gebied van boulangerie en patisserie. Ook worden de leerlingen het komende jaar gecoacht in hun loopbaan.

De dag startte met een workshop ‘Colored Breads’ om de deelnemers onder te dompelen in de rijke diversiteit van brood. De prijswinnende leerlingen gingen aan de slag met een bieten-geitenkaas deeg en een maakte een kurkuma-zwarte peper brood. Voor de leerlingen met een patisserie-achtergrond een geweldige kennismaking met het vak van broodbakker.

Masterclass van Hidde de Brabander

Meesterpatissier Hidde de Brabander verzorgde – via het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf – een masterclass. Hij liet de genodigden verrassende smaakcombinaties zien én proeven. Zo werd er een tartelette bereid met onder andere gerookte chocolade, gekonfijte limoen en een avocadocrème.

De Meesterpatissier plaatste de receptuur van de Parabola op social media. ‘Het is geïnspireerd op het dessert dat ik tijdens mijn Meesterexamen heb gemaakt’, schrijft hij.
– zoetzure komkommer
– crème van avocado
– namelaka van gerookte chocolade
– semelcuit van Ecuadoriaanse chocolade
– limoenmeringue
– limoncress
– gekonfijte limoenschil
– komkommerbloemetje

Loopbaanbegeleiding

Om de leerlingen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt werd de dag afgesloten met het onderdeel loopbaanbegeleiding. Een onderwerp dat centraal stond was bijvoorbeeld de ‘do’s & don’ts’ bij het maken van een CV of tijdens een sollicitatieprocedure. De leerlingen zijn hierbij geholpen, er zijn diverse toekomstplannen besproken.

Geslaagd evenement

Bakery Nexus kijkt terug op een geslaagd evenement. Het doel om te inspireren, motiveren en te verbinden bleek aan het einde van de dag gehaald, de deelnemers keerden met een frisse blik huiswaarts.

Het netwerk van jonge professionals biedt de leerlingen een heel jaar coaching aan, zodat zij bij de leden terecht kunnen met al hun vragen betreffende de branche. Ook staat er later dit jaar een rondleiding bij ‘Nexus-Big Friend’ Sonneveld gepland.

Bakery Nexus organiseert jaarlijks het Junior College om nieuwe aanwas in de branche enthousiast te maken voor het vak en ze te helpen zich binnen de branche te ontwikkelen.

Foto's

Reageer op dit artikel