nieuws

Brood, bier en duurzaam ondernemen

Nieuws 683

Brood, bier en duurzaam ondernemen

De NBOV organiseert op 18 september 2019 een bijeenkomst voor jonge bakkerondernemers in de ambachtelijke sector. Deze dag draait om duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Brood en bier staan daarbij centraal.

De bijeenkomst start bij Bakker Van Vessem in Haarlem. In 2018 zijn zij uitgeroepen tot Duurzaamste Bedrijf van Nederland en zij kunnen dan ook als geen ander laten zien, horen en proeven hoe duurzaamheid past in een succesvolle bedrijfsvoering.

Samenwerking met brouwerij

Bij Van Vessem komt onder andere de samenwerking met Brouwerij Jopen ter sprake. Beide bedrijven liggen op loopafstand van elkaar en zijn gaan samenwerken om restproducten een nieuwe bestemming te geven. Zo zijn bierbrood én broodbier ontstaan. Na Van Vessem wordt daarom een bezoek gebracht aan Brouwerij Jopen, thuishaven van Haarlems beroemdste ambachtelijke biermerk. Daar worden alle onderdelen van het bierbrouwen gepresenteerd, waarbij uiteraard ook kan worden geproefd.

Programma

Het programma start om 10.00 uur en is rond 15.30 uur afgelopen. Deelname kost € 35,- per persoon; (kinderen van) NBOV-leden kunnen kosteloos deelnemen. Aanmelden kan tot 6 september 2019. Meer informatie is te vinden op nbov.nl.

Reageer op dit artikel