nieuws

Bakkerij Korsten in Weert failliet

Nieuws 4405

Bakkerij Korsten in Weert is 3 juli failliet verklaard door de rechter in Limburg. Het faillissement treft 90 medewerkers.

Bakkerij Korsten in Weert failliet

Het faillissement van de ‘vlaaienbakker van Weert’, zoals ze zichzelf noemen, treft 90 werknemers, meldt de Limburger. Het bakkerijconcern heeft acht filialen. De bakkerij heeft zes locaties in Weert en een locatie in zowel Nederweert als Budel-Schoot. Het familiebedrijf is al sinds 1932 gevestigd in Weert.

Schok

‘Het faillissement is een schok voor de familie zelf’, zegt curator Peter Brouns tegen de krant. ‘Maar ze kampten met een teruglopende omzet – zeker in de warme zomer vorig jaar-, grote concurrentie en schaarste op de arbeidsmarkt. Geen heel zware verliezen maar investeringen om achterstanden in het onderhoud weg te werken, konden niet meer worden gedaan.’

Mogelijke overname

Brouns heeft dinsdag al een eerste gesprek gevoerd met een overnamekandidaat en in totaal zouden al vier partijen interesse hebben. Brouns: ‘Het gaat om een goed product, goede locaties en een gevestigde naam. De komende week gaan we verder onderzoeken hoe we de werkgelegenheid kunnen behouden.’

Reageer op dit artikel