nieuws

1 miljoen Eberhardjes goed voor €25.000

Nieuws

Ruim een jaar na de lancering op 5 mei 2018 zijn er meer dan 1 miljoen Eberhardjes verkocht. Dat is twee keer zoveel als waar de initiators op hoopten toen ze hét koekje van Amsterdam bedachten. Het koekje is vernoemd naar wijlen burgemeester Van der Laan en staat voor verbinding tussen Amsterdammers en liefde voor de hoofdstad.

1 miljoen Eberhardjes goed voor €25.000
Namens de stichting bieden bestuursleden (vlnr) Ineke Kuiper, Hendrik Franken en Résalieke Vlieger samen met Nico Meijles (rechts) van Holtkamp Horeca een champagnetaart aan met een gouden Eberhardje aan Loek Beeren. Foto: fb

Het Eberhardje is een initiatief van Nico Meijles, van Holtkamp Horeca Patisserie en Croquetten, en bedenkster Résalieke Vlieger. Een jaar na de start zijn er nu meer dan 1 miljoen verkocht wat staat voor 10.000 kilo koekjes.

Van elke verkochte kilo Eberhardjes gaat minimaal € 2,50 naar de Stichting Eberhard voor Amsterdam. Dit betekent een opbrengst van ruim 25.000 euro voor de stichting. ‘Een prachtig bedrag voor een eerste jaar, ik ben echt beretrots!’ zegt Résalieke Vlieger. ‘Het netwerk van Holtkamp Horeca en de continue kwaliteit van de Eberhardjes heeft ervoor gezorgd dat we via bestaande relaties de koekjes meteen op heel bijzondere plekken konden uitserveren bij de koffie.’

Ook Nico Meijles is trots op het resultaat: ‘De combinatie van het product, ons team én de energie en krachtige communicatie van ‘Team Eberhardjes’ werkt goed. Het is heel bijzonder om te ervaren hoe je op basis van vertrouwen en passie iets wat in de basis heel eenvoudig is tot dit succes kunt brengen met elkaar.’

Met dank aan de horecaondernemers

‘Dit resultaat hadden we nooit kunnen bereiken zonder de durf en het vertrouwen van een nog altijd groeiende groep horecaondernemers met hart voor de stad.’ zegt Vlieger. ‘Die verdienen echt een groot compliment, want zij geven op deze manier iets terug aan Amsterdam.’

Ambassadeur van het eerste uur

Op 28 juni was het precies 64 jaar geleden dat de Eberhard van der Laan werd geboren. De initiatiefnemers vierden het 1 miljoenste Eberhardje met Loek Beeren, directeur horeca Amsterdam van de Vermaat Groep en ‘fan en ambassadeur van het eerste uur’.
Loek Beeren: ‘Toen Nico mij vorig jaar vertelde over dit sympathieke koekje wist ik meteen dat dit een succes zou worden. We hadden nog geen ‘koekje van Amsterdam’ en hoe mooi is het dat juist dit koekje als symbool voor verbinding op zoveel mooie locaties in de stad te vinden is?’

Nico Meijles: ‘Zonder het vertrouwen en de denkkracht van Loek aan het begin van dit spannende avontuur hadden we niet vanaf dag 1 in Het Café van het Rijksmuseum gelegen. Hoe gaaf is het om op deze topplek te mogen starten? Nu staan we standaard op de menukaart. Het Café vertelt dagelijks het verhaal van de Eberhardjes aan duizenden bezoekers.’

Besteding opbrengsten Eberhardjes

De Stichting Eberhard voor Amsterdam richt zich op het (mede)financieren van activiteiten gericht op het verbinden van de mensen in Amsterdam. Deze zomer wordt gewerkt aan een samenwerking met lokale initiatieven waardoor het geld op de juiste wijze in de stad kan worden besteed.

Ook krijgt de succesvolle zomeractie van 2018 dit jaar een vervolg. De stichting doneert gedurende de zomer iedere week een kilo Eberhardjes aan initiatieven en activiteiten die mensen dichter bij elkaar brengen en de stad gewoon een beetje mooier maken. Iedereen kan een activiteit aanmelden via de site.

Over Stichting

Voorop staat dat de boodschap in ‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’ onlosmakelijk verbonden moet blijven met het Eberhardje. Hiervoor is de Stichting Eberhard voor Amsterdam opgericht, met als doel het (mede)financieren van activiteiten gericht op het verbinden van mensen in Amsterdam.

Waar krijgen consumenten een Eberhardje?

De Eberhardjes worden geserveerd als koekje bij de koffie bij o.a. het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum, en het Concertgebouw, maar ook bij het Anne Frank Huis, Museum Onze Lieve Heer op Solder, Café Reynders, het Okura Hotel, Hotel 717 en het Lloyd Hotel. Particulieren kopen de Eberhardjes bij Patisserie Holtkamp aan de Vijzelgracht 15 in Amsterdam.

Reageer op dit artikel