nieuws

Tour de Bakker van start met estafette stokbroodslinger

Nieuws 914

Tour de Bakker kan weer in de agenda, ditmaal op 10 september 2019. Deze week is de aftrap gegeven voor de inschrijving van de achtste editie met een nieuwe challenge: de estafette stokbroodslinger.

Tour de Bakker van start met estafette stokbroodslinger
Het estafette-stokbroodje wordt doorgegeven van bakker op bakker of toeleverancier. Foto: Harry van den Besselaar

De achtste editie van Tour de Bakker moet weer net zo’n succes worden als in 2018. Het sportieve fietsevenement, dat inmiddels ook is uitgebreid met een wandeltocht, is bedoeld als netwerkevent voor de totale sector. Bakkers en toeleveranciers wordt gevraagd deel te nemen. In totaal is er ruimte voor maximaal 175 deelnemers.

De opbrengst van de dag gaat net als vorig jaar naar het goede doel: thebreadhouse. Het inschrijfgeld bedraagt €25, dat volledig naar The Breadhouse gaat, net als eventuele extra donaties.

Site opgepoetst

Om het  sportieve event voor alle bakkers en bakkerijtoeleveranciers in Nederland en België te laten slagen, is de site www.tourdebakker.nl opgepoetst door Wendy van Garsel van Everbake. Eric Tijhof van Bakels heeft de Challenge bedacht: de estafette stokbroodslinger.

Nieuwe challenge

In 2018 was de Stastill-challenge een groot succes. ‘Nu de deelnemers van vorig jaar weten hoe het werkt met social media, is het dit jaar nog eenvoudiger om te laten zien hoe de branche kan samenwerken’, zegt Harry van den Besselaar van de  organisatie en van Vamo.

De spelregels zijn als volgt:

* Maak een foto van de bakker(s)

* 2 stokbroodjes

* 1 stokje pak je symbolisch aan

* 1 stokje geef je aan een collega

* Plaats deze foto op sociale media

* Tour de Bakker-organisatie maakt een estafette stokbroodslinger (zie voorbeeld)

* Inschrijven tot dinsdag 10 september

* Genieten van sportief samen zijn.

Bij de meldingen op social media kunnen deze hashtags worden geplaatst:

#stokjedoorgeven #bakker #bakkerij #brood #stokbrood #nederland #goededoel #tourdebakker #estafettestokbroodje #stokje 

 

Gert Jan ten Napel en Lars Vierhout

Gert Jan ten Napel van uitzendbureau Het Ambacht denkt mee over de middaginvulling.  Fooddesigner  Chef Lars Vierhout gaat de bakkers na afloop inspireren onder het motto: ‘Bakker,  hoezo hip?’

Met mountainbike of stadsfiets

Bij Tour de Bakker kunnen deelnemers kiezen voor een fietstocht van 25 km voor mountainbikers, een route van 60 km met de tourfiets, of 20 km met de stadsfiets met een stop bij interessant bedrijf.  Op de site van Tour de Bakker staat nadere informatie.  Op facebook is Tour de Bakker eveneens te vinden.

Reageer op dit artikel