nieuws

Sustainable Foods Summit brengt tritordeum onder de aandacht

Nieuws Voor abonnees

De elfde editie van de Europese Sustainable Foods Summit op 13 en 14 juni in Amsterdam, heeft uitgebreid aandacht besteed aan tritodeum. Het inmiddels in Nederland vrij bekende graan, krijgt internationale aandacht dankzij de start-up van Agrasys.

Sustainable Foods Summit brengt tritordeum onder de aandacht
Brood gemaakt van tritordeum, een kruising tussen harde tarwe (triticum durum) en wilde gerst (hordeum chilense) die een lager glutengehalte kent. Foto: Commandeursmolen

Agrasys, de Spaanse start-up die tritodeum internationaal verder onder de aandacht wil brengen, legde op de top in Amsterdam de nadruk op de duurzaamheid van dit relatief nieuwe graanproduct. Tritordeum hypte vorig jaar in de Nederlandse media als …