nieuws

Sponsorloop Bake for Life brengt €20.000 op

Nieuws 255

De jaarlijkse Bake for Life Sponsorloop op zaterdag 22 juni heeft ruim €20.000 opgeleverd voor gehandicapte bakkers in Oeganda. De loop in De Goorn werd georganiseerd door Nedflex en Bake for Life.

Sponsorloop Bake for Life brengt €20.000 op
Zo’n vijftig deelnemers haalden €20.000 op. Foto’s: fb

Na een stevige maaltijd – een zonovergoten barbecue – gaf Heel Holland Bakt-deelneemster Maroeska Metz het startsein voor de 17 kilometer lange tocht Van Polder tot Afrika. Zo’n vijftig mensen deden mee aan de sponsorloop van stichting Bake for Life.

Bakker zonder handen

De stichting zet bakkerijen op in Afrika waar mensen met een beperking hun brood kunnen verdienen. ‘We hebben zelfs een bakker zonder handen. Een jonge vrouw en ze is een van de beste bakkers’, vertelt organisator Marleen Pater aan NHNieuws.

Droom

Pater is mede-eigenaar bakkerij Pater in Avenhorn (onderdeel van de Amarantgroep). Zij zette de stichting twintig jaar geleden op, het jubileum is begin dit jaar gevierd. Haar droom is om in Afrika mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden tot bakker zodat ze ondanks hun beperking zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Zie ook de video

 

Reageer op dit artikel