nieuws

Spanning uitslag eindexamens loopt op – bakkers zijn er klaar voor

Nieuws

De spanning bij de eindexamenkandidaten loopt op rond het middaguur. Door een technische storing in uitslagensysteem, moeten de studenten in bepaalde delen van het land zelfs nog wat langer op de uitslag wachten. De bakkers in Nederland zijn er alvast klaar voor, zo blijkt uit een rondje over het internet.

Spanning uitslag eindexamens loopt op – bakkers zijn er klaar voor
Een halve meter taart om het te vieren. Foto: Van Looijengoed

Een spannende dag voor ruim 217.000 scholieren. Vandaag krijgen ze te horen of ze geslaagd zijn. De meeste scholen maken de uitslag van de eindexamens tussen 13.00 en 19.00 uur bekend.

Ieder moment kunnen examenkandidaten nu dus horen ze nu of ze geslaagd zijn voor hun examen, waarvan sommigen langer moeten wachten dan gepland.

Daarmee laten de feestelijke aankopen misschien ook nog wat op zich wachten, maar de bakkers zijn er klaar voor. De manier waarop zij zich tot de klanten richten, verschilt in creativiteit.

Halve meter taart

Bakkerij Harrie van Looijengoed in Putten en omgeving spreekt de kandidaten rechtstreeks aan op Facebook: ‘Vandaag is het zo ver. De uitslag van de examens. Ben je geslaagd en wil je dit vieren met wat lekkers. Kom dan bij ons langs voor een HALVE METER TAART.’

Bakkerij P.J. de Boer in Hollum richt zich tot de omgeving rondom de studenten: ‘Vandaag de grote dag! Is uw zoon, dochter, kleinkind, buurmeisje, nichtje of neefje GESLAAGD voor de examens?! Wij hebben heerlijke aardbeien vlaaitjes voor u klaar staan!’

Wie zien wij vanmiddag?

Bakkerij Haafs in Groningen houdt het algemeen: ‘Vandaag is het alweer zover: de uitslag van de examens! Spannend! Voor wie geslaagd is hebben wij een heerlijke taart om dit goede nieuws mee te vieren. Wie zien wij vanmiddag?

En Bakkerij Veenpark in Berkenrode bijvoorbeeld spreidt de uitslagen verder over de week: ‘Een spannende week is aangebroken voor menig examenkandidaat. Deze week bij velen de examen uitslag, spannend!’

Troost- of herkansingstaarten

Of er ook bakkers zijn die troosttaarten voor gezakten aanbieden, of herkansingstaarten, is tot dusverre niet bekend bij de redactie.

Foto's

Reageer op dit artikel