nieuws

Patisserie de Rouw introduceert My wife’s favorite

Nieuws 893

Patisserie de Rouw in Vught introduceert een nieuwe lekkernij met de naam My wife’s favorite. De mignon is een hommage aan Doris de Rouw en is samengesteld uit haar favoriete smaken amandel, framboos en chocolade.

Patisserie de Rouw introduceert My wife’s favorite

My wife’s favorite is uitgebracht ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van het echtpaar Doris en Arthur de Rouw in 2019. Het paar heeft nog meer te vieren: het Vughtse familiebedrijf zag zijn kaasvlinders, champagnetruffels en Bonjourtruffels met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC).

My wife’s favorite

De nieuwe chocoladelekkernij My wife’s favorite heeft het formaat van een mignon. Ze is gemaakt van de beste kwaliteit amandel-frangipane met een smeuïg laagje huisgemaakte frambozen-confiture op een voetje van zeer verfijnde pure chocolade. Bovenop ligt een dun laagje gekarameliseerde fijngeschaafde amandelen.

Arthur de Rouw: ‘De afzonderlijke ingrediënten zijn de favoriete smaken van mijn echtgenote Doris. Na een jarenlange zoektocht heb ik die ingrediënten samen kunnen brengen in een creatie waarin alle smaken mooi samenvloeien. Het kan bijna geen toeval zijn dat dit gebeurt in het jaar waarin we 25 jaar getrouwd zijn.’

Kaasvlinders met goud bekroond

Het Vughtse familiebedrijf viel onlangs met maar liefst drie producten in de prijzen bij het NBC, waaronder de kaasvlinders.

Doris de Rouw: ‘Onze kaasvlinders zijn al meer dan 30 jaar een veelgevraagde specialiteit. Door de tijd heen hebben we ze steeds meer geperfectioneerd. We gebruiken de allerbeste natuurgerijpte pittig-belegen Goudse kaas die we dagelijks vers in ons eigen atelier raspen. Aan het roomboterbladerdeeg is alleen een vleugje zout toegevoegd, meer heeft dit smaakvolle krokante koekje niet nodig om te schitteren. Door ze in niet te grote hoeveelheden te bakken zorgen we ervoor dat onze kaasvlinders altijd supervers zijn.’

Ook de champagnetruffels, waarvan de receptuur vorig jaar werd verbeterd, werden met goud bekroond, evenals de nog maar sinds kort gelanceerde Bonjourtruffels. De Bonjourtruffels, gemaakt van een krokant omhulsel van feuilletine met blonde Dulcey-chocolade en gevuld met zachte romige gezouten karamel, zijn al vele malen over de toonbank gegaan als cadeautruffel en kregen een eigen banderol met teksten voor diverse gelegenheden erop.

In Franse sferen

De Rouw viert de prijzenregen van de Bonjourtruffels, champagnetruffels en de kaasvlinders met een prachtige nieuwe etalage in de sfeer van een Franse bistro, compleet met druiven, olijven en champagne. De champagne refereert niet alleen aan de champagnetruffels, maar ook aan de drank die een ultieme combinatie vormt met kaasvlinders.

Het echtpaar de Rouw laat zich graag internationaal inspireren. Als enige Nederlandse lid van de prestigieuze patisserievereniging Relais Desserts reisden ze onlangs naar Lyon, waar ze diverse patisserie-initiatieven bezochten en de internationaal bekende toppatissier Pierre Hermé wederom ontmoetten.

Over Patisserie de Rouw

Arthur en Doris de Rouw.
Foto’s: De Rouw

Patisserie de Rouw in Vught maakt al 56 jaar onderscheidende en creatieve patisserie van de allerhoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Specialiteiten zijn onder meer de nougatinetaart, superhippe gebakjes met veel patisserie-innovaties, trendy chocolaatjes, wereldse bonbons en Brabantse worstenbroodjes. De winkel is een lust voor het oog en winkelbezoekers kunnen de patissiers aan het werk zien in het atelier via een glazen wand.

De Rouw, dat als enige in Nederland is aangesloten bij Relais Desserts, levert haar patisserie aan consument, bedrijf en de tophoreca. Vrijwel alle producten kunnen online besteld worden, waarna ze in de winkel of bij het Pick Up Point kunnen worden afgehaald. Een deel van de producten kan ook per post geleverd worden. Het familiebedrijf is opgericht in 1962, sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer.

Reageer op dit artikel