nieuws

Omwonenden Bakkersmolen maken bezwaar tegen horeca-vergunning

Nieuws 1164

Twee omwonenden van De Bakkersmolen in Elburg willen dat de gemeente de drank- en horecavergunning van de molen intrekt. Dinsdagmiddag stond moleneigenaar Jan-Aart Schuld tegenover hen in een hoorzitting op het gemeentehuis.

Omwonenden Bakkersmolen maken bezwaar tegen horeca-vergunning
Eigenaar Jan-Aart Schuld in de molen. Foto: Jaws

De omwonenden maken bij de gemeente bezwaar tegen de verleende vergunning aan De Bakkersmolen voor het schenken van licht-alcoholische drank.

Bakker Jan-Aart Schuld uit Oldebroek opende de molen twee weken geleden, nadat hij De Tijd anderhalf jaar geleden aankocht.  Naast de maalderij runt hij er een bakkerij, chocolaterie, winkel, een horecagedeelte en over een maand een ijssalon.

‘Alleen licht-alcoholische drank’

Tegen het horecagedeelte maken de twee omwonenden bezwaar, zo meldt De Gelderlander. ‘Deze vergunning geldt niet alleen voor bier en wijn, maar ook voor sterke drank’, sprak hun advocaat tijdens de hoorzitting. ‘Maar tegen de gemeenteraad is gezegd dat de vergunning alleen nodig zou zijn voor licht-alcoholische dranken, als drankje bij de lunch. Waarom krijgen ze dan een vergunning tot tien uur ’s avonds? Volgens mij is dat wel erg laat voor een lunch.’

De omwonenden zeggen bang te zijn voor overlast door horecabezoekers. ‘Drank en overlast zijn helaas toch met elkaar verbonden’, redeneren zij. De gemeenteraad heeft volgens hen niet op basis van de volledige informatie vergunningen verleend en ook alleen voor licht-alcoholische dranken.

Schuld ziet probleem niet

Ondernemer Jan-Aart Schuld ziet het probleem niet, zegt hij in De Gelderlander. ‘We hebben het proces voor de vergunning keurig doorlopen, de gemeenteraad heeft er unaniem mee ingestemd. We verkopen op dit moment ook helemaal niet veel alcohol: er wordt veel meer koffie en thee gedronken.’

De horecavergunning is belangrijk voor zijn ondernemersplan. ‘Zonder de inkomsten daarvan kom ik niet rond.’ Hij hoopt dan ook dat de commissie de vergunning in stand houdt. ‘Het lijkt me dat die vergunning gewoon op de juiste manier verleend is.’

Een onafhankelijke commissie doet over zes weken uitspraak in de zaak.

Reageer op dit artikel