nieuws

Mirjam Kortekaas nieuwe directeur Nederlands Bakkerij Centrum

Nieuws 1704

Mirjam Kortekaas treedt op 1 juli 2019 aan als nieuwe directeur van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen. Zij volgt hiermee Flip van Straaten op die ruim negen jaar deze functie bekleedde. Kortekaas is sinds 2014 managing director bij Eurofins |LabCo en later ook bij Eurofins|Survey. Daarvoor heeft zij verschillende functies vervuld bij Sime Darby Unimills, Productschap Akkerbouw en Meneba.

Mirjam Kortekaas nieuwe directeur Nederlands Bakkerij Centrum
Mirjam Kortekaas. Foto: NBC

Het NBC is blij met haar komst als directeur en ziet in haar een goede opvolger van Flip van Straaten. ‘Wij hebben er veel vertrouwen in dat Mirjam Kortekaas invulling kan geven aan de weg die het NBC is ingeslagen’, zegt Jos den Otter, lid van de Raad van Commissarissen.

Van Straaten maakte eerder dit jaar bekend te stoppen als statutair directeur van het NBC. Hij wil meer tijd vrijmaken voor eigen activiteiten. ‘Ik ben nu nog gezond en ik heb ook een druk prive-leven. Misschien ga ik nog wel iets nieuws opzetten. Nu ik mij nog fit en energiek voel, is dit daarvoor het juiste moment’, zei hij destijds.

Terug naar roots

‘Hoewel er in mijn carrière tot nu toe steeds raakvlakken zijn geweest met de bakkerij, direct of als toeleverancier, vind ik het ontzettend leuk om terug te kunnen keren naar mijn ‘roots’ bij een mooie organisatie zoals het NBC. Ik zie veel kansen voor NBC om de sector en de organisatie te versterken. Vanuit mijn brede achtergrond wil ik deze graag samen met het team oppakken. Daar heb ik dan ook enorm veel zin in’, aldus Kortekaas.

Over het NBC

NBC is een kennis- en adviesorganisatie voor de bakkerij en andere foodbedrijven. Het levert diensten op gebied van productkeuring, bakkerij advies, preventie & gezondheid, hygiëne, marketing en voorlichting. Daarnaast organiseert NBC grote broodcampagnes zoals Brood Goed verhaal in zowel Nederland als België, en is betrokken bij een aantal internationale onderzoeksprojecten op het gebied van brood en gezondheid.

Reageer op dit artikel