nieuws

Inschrijving Nederlandse voorrondes Coupe du Monde geopend

Nieuws 365

De volgende editie van de Coupe du Monde de la Pâtisserie vindt plaats in januari 2021. De beste patissiers van de wereld komen dan zoals gebruikelijk samen in Lyon. De inschrijving voor de Nederlandse voorronde is vandaag geopend.

Inschrijving Nederlandse voorrondes Coupe du Monde geopend
Maleisië wint Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019.

Het Nederlands Patisserie Team organiseert de Nederlandse voorronde, waar 3 kandidaten worden geselecteerd die mogen strijden voor een plek in de prestigieuze wedstrijd Coupe du Monde de la Pâtisserie.

Proces naar Lyon

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap vinden in alle deelnemende landen nationale voorrondes plaats. De winnaars van deze nationale rondes nemen het tegen elkaar op tijdens de European Cup, die plaatsvindt in de eerste helft van 2020. De 3 winnende teams kwalificeren zich voor de competitie in Lyon in 2021.

Voorronde op 21 september 2019

De inschrijving voor de nationale voorronde is geopend en sluit op 31 augustus. Op 21 september vindt de voorronde plaats bij Bakery Institute in Zaandam. Een vakjury selecteert dan de winnaars in 3 disciplines:

1.Suiker
2.Chocolade
3.IJs

De Nederlandse voorronde is open voor patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders met minimaal 5 jaar relevante ervaring.

Online aanmeldformulier

Het online aanmeldformulier en het wedstrijdreglement zijn te vinden op de website van het NPT.

Over Coupe du Monde

De Coupe du Monde is hét wedstrijdspektakel in de patisseriewereld, dat elke twee jaar plaatsvindt in Lyon. Een indrukwekkend aantal van 22 teams strijdt hier om de wereldtitel tijdens de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Twee jaar gelden won Frankrijk, dit jaar ging de eer naar het team van Maleisië.

Reageer op dit artikel