nieuws

Gouden IJsspatel 2020 draait om kersensorbetijs

Nieuws

Kersensorbetijs is de wedstrijdcomponent van de Gouden IJsspatel, een van de onderdelen van de IJsVak-Wedstrijden in 2020 tijdens de Bakkersvak in Gorinchem. Dat heeft de wedstrijdcommissie van de IJsVakWedstrijden deze week in Wageningen bekendgemaakt.

Gouden IJsspatel 2020 draait om kersensorbetijs
Kersensorbijtijs, in alle variaties, is het wedstrijdelement voor de IJsVak 2020.

De bekendmaking vond plaats tijdens de uitreiking van de diploma’s en certificaten aan zojuist geslaagde ijsbereiders bij het  Ambachtelijk IJscentrum in Wageningen. In totaal hebben 91 (gespecialiseerde) ijsbereiders hun proeve van bekwaamheid met goed gevolg afgelegd.

Veel verschillende soorten kersen

Bob Frie, lid van de commissie IJsVak-Wedstrijden, maakte bekend wat de smaak voor de wedstrijd in 2020 zal zijn: kersen, met als doel kersensorbetijs te maken. Een enorme uitdaging omdat er zoveel verschillende soorten kersen zijn. ‘De smaak varieert van zeer zoet tot zeer zuur, elk met eigen karakteristieken’, aldus Frie.

Bakkersvak en IJsvak

In 2020 krijgen de deelnemende ijsbereiders wederom een podium tijdens de Bakkers- en IJsVak in Gorinchem op 1,2 en 3 maart 2020. Zij kunnen daar aan verschillende wedstrijdelementen deelnemen, die elk op een andere manier het vak van ambachtelijk ijsbereiden belichten.

Reageer op dit artikel