nieuws

De Brabander beschrijft ontstaan melkchocolade in nieuw boek

Nieuws

Meester Patissier en chocolatier Hidde de Brabander werkt aan een nieuw boek dat half september uitkomt: Chocolaterie. Daarin staan tal van wetenswaardigheden, waarvan De Brabander er zo af en toe een vrijgeeft als teaser naar de release.

De Brabander beschrijft ontstaan melkchocolade in nieuw boek
Henri Nestlé bedacht mede melkchocolade. Foto: Fb

Hidde de Brabander is eigenaar van Dreams of Magnolia en Meester Patissier. Het wordt zijn derde boek; eerder maakte hij Patisserie (2016) en De Brabander Bakt (2017).

Henri Nestlé

In Chocolaterie komt onder meer de Zwitser Henri Nestlé naar voren. ‘Echt een bekend gezicht is het niet, maar wel een bekende naam’, aldus De Brabander. ‘Onder het merk Nestlé worden wereldwijd vele producten verhandelt, maar oorspronkelijk maakte de oprichter van het concern furore met onder andere melkpoeder voor babyvoeding.’ Dat maakt Nestlé overigens nog steeds.

Ontstaan van melkchocolade

Het was een samenwerking met de Zwitserse chocolatier Daniel Peter waardoor melkchocolade het levenslicht zag, weet De Brabander na onderzoek. ‘Daniel werd er in 1883 zelfs met goud bekroond tijdens de wereldtentoonstelling in Amsterdam. En een kleine 50 jaar later was het opnieuw Henri die een nieuwe vinding bedacht:de witte chocolade, uitgebracht onder de naam ‘galak bar’.’

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel