nieuws

De Bakkers Lamers betrekken nieuwe bakkerij

Nieuws

De Bakkers Lamers hebben een nieuwe bakkerij betrokken aan de Cereslaan in Heesch. Daarmee is de productie van brood en banket en groot- en kleinbrood samengebracht.

De Bakkers Lamers betrekken nieuwe bakkerij
De nieuwe productielocatie van De Bakkers Lamers in Heesch. Foto: Tenba

Tot voor kort was de productie van banket en brood bij De Bakkers Lamers ondergebracht in twee bakkerijen. Ook het groot- en kleinbrood werd op verschillende locaties geproduceerd. Iets wat door de historie en de groei van de bakkerij was ontstaan. Met name de broodbakkerij was door de groei van de omzet te klein.

Tenba heeft op verzoek van De Bakkers Lamers een nieuwe bakkerij ontwikkeld en gerealiseerd, waar nu naast het grootbrood, ook het kleinbrood en banket droog geproduceerd wordt.

[intermezzo:]

Zonnepanelen op het dak

Er is in de bouw rekening gehouden met de toekomst, voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak. De planning was strak in elkaar gezet, met een voor iedereen een duidelijk doel. Het verhuizen van de productie vond plaats op zaterdag 18 mei en op zondag middag 19 mei is de productie gestart. Inmiddels loopt de productie gestroomlijnd.

Door de voorbereidingen en de begeleiding is het zonder problemen uitgevoerd en is de bakkerij opgestart. De bakkerij is deels ingericht met apparatuur die meeverhuisd is. Tijdens de verhuizing zijn nog aanpassingen gedaan aan de nieuwe opstelling. Ook nieuwe rijskasten en ovens zijn na installatie zo ingeregeld dat deze bij de opstart direct operationeel en goed functioneerde.

Tenba verzorgde projectmanagement

Tenba heeft vooraf een indicatie berekend van benodigde bakkerijgrootte en het bijbehorend perceel. Het perceel in Oss voor de nieuwe bakkerij was snel bekend. Daarmee rekening houdend is een optimale bakkerij lay-out en inrichting ontwikkeld.

Ook probleemoplossend management was aan de orde: een vriescel belemmerde de mogelijkheid om daglicht toe te laten. Die belemmering is door het aanbrengen van hoge gevelramen en glaspartijen op de vriescel opgelost, waardoor indirect daglicht vanuit de gevel naar binnen valt.

Het bedrijf uit Wageningen heeft voor De Bakkers Lamers alle werkzaamheden in het projectmanagement verzorgd. Van offerte aanvragen van aannemers, installateurs, bakkerij technieken, tot het realiseren en houden van de bouw vergaderingen en oplevering.

Reageer op dit artikel