nieuws

Biscuit International neemt Aviateur over

Nieuws

Biscuit International, een van de grootste producenten van koek en biscuit in Europa met een jaaromzet van circa 500 miljoen euro, neemt koek-, cake- en wafelfabrikant Aviateur uit Broek op Langedijk over. De directies beider bedrijven hebben de intentie daartoe vorige week uitgesproken.

Biscuit International neemt Aviateur over

Biscuit International is een fusiebedrijf van een aantal Europese ondernemingen. Het is een van de grootste producenten van koek en biscuit in Europa met een jaaromzet van circa 500 miljoen euro. Het bedrijf is grotendeels in handen van Franse investeerders, het hoofdkantoor zetelt in Parijs.

Diverse aankopen gepleegd

De onderneming heeft de afgelopen jaren diverse internationale aankopen gepleegd: in december 2017 werd A&W in Duitsland overgenomen, in mei 2018 het Britse NFF en de Nederlandse onderneming Stroopwafel en Co, en in juni 2018 het Spaanse bedrijf Arluy. De voorgenomen acquisitie van Aviateur is een nieuwe mijlpaal in Biscuit Internationals groeistrategie.

Aviateur actief in 35 landen

Aviateur is een familiebedrijf dat is opgericht in 1930, met een jaaromzet in 2018 van 105 miljoen euro. De omzet groeit ook buiten Nederland flink, wat het bedrijf een interessante overnamekandidaat maakt voor Biscuit International. Dagelijks produceert Aviateur ruim 6 miljoen koekjes en cakejes, voornamelijk onder private label. Er wordt geleverd aan afnemers in 35 landen.

Directie blijft

Het is de bedoeling dat de dagelijkse leiding bij Aviateur in handen blijft van het huidige managementteam, met algemeen directeur Richard Kornet, commercieel directeur Ron Leeuwenkamp en financieel directeur Eric Voschezang.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) in Nederland en de ondernemingsraden van de bedrijven moeten zich nog uitspreken over de overname.

Reageer op dit artikel