nieuws

Wereldrecordpoging Desembrood bakken ten bate van Against Cancer

Nieuws 1226

Wereldrecordpoging Desembrood bakken ten bate van Against Cancer
Wereldrecordpoging Desembrood bakken in Amsterdam ten bate van Against Cancer. Foto: Floris Heuer

Edwin Klaassen van Desemenzo onderneemt op 2 juni een wereldrecordpoging desembrood bakken voor het goede doel. Hij wil met minimaal 500 mensen gelijktijdig desembrood maken om een officieel recordpoging te vestigen. Alle inschrijfgelden en donaties komen ten goede aan stichting AgainstCancerNL die zich inzet voor kinderen met kanker.

Deelnemers aan de wereldrecordpoging betalen €25 inschrijfgeld, hiervoor krijgen zij de workshop Desembrood bakken, een lunch bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol en een goedgevulde goodiebag van Kookpunt. Deze dag zetten ook BN’ers Esmee Visser, Rintje Ritsma, Sandra Ysbrandy en Martijn Koning hun handen in het deeg om het record te verbreken. Desemenzo roept iedereen op om te komen bakken voor het goede doel.

Grootste pop-up desembakkerij van de wereld

1000 handjes in het deeg is een initiatief van Desemenzo. Edwin Klaasen (eigenaar Desemenzo) kijkt er naar uit om samen met minimaal 500 broodliefhebbers aan de slag te gaan voor het goede doel: ‘Bij Desemenzo blijven we vernieuwen en willen we mensen blij maken met brood. Het is onze missie om respect voor brood te herwinnen. Samenwerken is hierbij heel belangrijk; daarom dat we met minimaal 1000 handjes in het deeg willen. De recordpoging wordt een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden en leren we o.a. hoe je zelf desembrood kunt maken, wat het verschil is tussen desembrood en gistbrood en hoe je desemstarters maakt. Het doel is natuurlijk om een officieel Guiness World Record te vestigen, maar nog belangrijker is het steunen van Against Cancer. We zetten ons met z’n allen in om voor één dag de grootste Pop-up bakkerij van de wereld te zijn en hier veel kinderen mee te helpen!’

Programma

  • 11:00-12:15: Ontvangst, inschrijving en lunch
  • 12:30-14:15: Workshop en zelf brood maken
  • 14:15-15:30: Hapje en drankje met muzikale omlijsting in Foyer
  • 15:30-16:15: Broden ophalen en feestelijke afsluiting recordpoging

Locatie

Hilton Amsterdam Airport Schiphol
701 Schiphol Boulevard
1118 BN Schiphol

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.desemenzo.nl/1000_handjes_in_het_deeg/.

Reageer op dit artikel