nieuws

Hollandse Meesters centraal bij aanbieding Moederdagtaart

Nieuws 645

Hollandse Meesters centraal bij aanbieding Moederdagtaart
Aanbieding Moederdagtaart 2019: Een prachtige showtafel met daarachter de trotse makers Lotte van Gorp, Marc van Steijn en Joanne Crajé (v.l.n.r.).

De NBOV heeft vanochtend namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers een Moederdagtaart aangeboden aan Prinses Beatrix. Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn kregen als winnaars van de patisseriewedstrijd Gouden Gard de eer om de aanbieding te verzorgen. De aanbieding vond plaats op Paleis Noordeinde.

De drie jonge patissiers hebben zich laten inspireren door de Hollandse Meesters Vermeer, Van Gogh en Rembrandt. De taart werd in ontvangst genomen door de persoonlijk assistent van Prinses Beatrix en een van de hofdames van Koningin Máxima. Beiden waren onder de indruk van de presentatie en omschreven het als een Meesterlijke showtafel.

Opbouw showtafel

De tafel bestond uit drie losse showstukken van chocolade die samen één geheel vormden. Lotte van Gorp maakte een bijzettafel met daarop een schaal gevuld met fruit. Joanne Crajé maakte een tafel met een schilderspalet, verftubes en kwasten. Marc van Steijn complementeerde het geheel met een schildersezel waarop de schilderijen Meisje met de parel, Korenveld met kraaien en De Nachtwacht te zien waren. Uit deze schilderijen haalden de kandidaten hun inspiratie. Om het showstuk stond een buffet aan prachtige luxe gebakjes. Van Gorp’s gebakje bestond uit kers, tonka en chocolade. Crajé maakte een gebakje van hazelnoot, vanille, mango en passievrucht. Van Steijn zijn lekkernij bestond uit wortelcake, geitenkwark en vanille.

Beschermvrouwe

De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan Prinses Beatrix Beschermvrouwe is. In 2018 won Lotte van Gorp (werkt bij Huize van Wely) de Gouden Gard, Joanne Crajé (werkt bij Crème de la Crème) de Zilveren Gard en Marc van Steijn (werkt bij Crème de la Crème) de Bronzen Gard. Dré Eversteijn, patisserieadviseur van FrieslandCampina, heeft de kandidaten op vaktechnisch gebied bijgestaan.

Reageer op dit artikel