nieuws

Genootschap praat Bij Robèrt over ‘grip op suiker’

Nieuws 1066

Grip op grondstoffen. Dat is het thema dat het Genootschap voor de Bakkerij in 2019 op de agenda heeft gezet. Tijdens de voorjaarsbijeenkomst op dinsdag 21 mei, die wordt georganiseerd in het bedrijf van Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk, wordt ingezoomd op de grondstof suiker. Vergif? Of loopt het zo’n vaart niet?

Genootschap praat Bij Robèrt over ‘grip op suiker’
Foto: Kenniscentrum suiker & voeding

De grondstof suiker roept de laatste tijd steeds meer vragen op. Is het werkelijk zo slecht voor je? Waar zit het allemaal in? Werkt het verslavend? En hoe ga je als bakkerijsector om met deze grondstof – en met de vragen hierover vanuit de consument?

Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij op 21 mei aanstaande wordt suiker vanuit diverse perspectieven belicht.

Uitdagingen en kansen

Andries Olie, voedingsdeskundige bij Suikerunie, deelt zijn inzichten in de ontwikkelingen op de wereldmarkt van suiker. Welke uitdagingen en kansen liggen er? En welke positie heeft de bakkerijsector in deze toekomstvisie?

Janet Spiering, Cluster Director Benelux bij Dawn Foods, neemt de aanwezigen mee in het perspectief van consumenten over suiker en suikerreductie in Nederland en de rest van Europa. Zsuzsan Proos, voedingsdeskundige bij het Nederlands Bakkerij Centrum, deelt tenslotte de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van suiker en gezondheid. Hanno Spanninga leidt de middag als dagvoorzitter in goede banen en biedt ruimte voor vragen en discussie.

Te gast Bij Robèrt

Robèrt van Beckhoven ontvangt de leden van het Genootschap voor de Bakkerij. Foto: bij Robèrt

Gastheer Robèrt van Beckhoven geeft tijdens deze middag eveneens zijn visie op suiker. Ook verzorgt hij aan het einde van de middag een rondleiding door zijn bedrijf en een walking dinner voor alle aanwezigen.

Aanmelden

Wilt u de voorjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij graag bijwonen? Aanmelden kan tot 15 mei aanstaande via secretariaat@genootschapvoordebakkerij.nl

Reageer op dit artikel