nieuws

Drie broodsoorten Kees Gutter bekroond met hoogste onderscheiding

Nieuws 810

Drie broodsoorten Kees Gutter bekroond met hoogste onderscheiding
Met Goud Bekroond Volkoren Tijger van Kees Gutter

De afgelopen jaren zijn veel producten van Bakkerij Kees Gutter met goud bekroond door het Nationaal Bakkerij Centrum, maar niet eerder kreeg ook het brood van de bakker deze hoogste onderscheiding. Daar is nu verandering in gekomen, want zowel het Waterlands Klassiek als het Tijger Volkoren én de Bakkersbonk Pittig zijn in de prijzen gevallen.

Waterlands Klassiek is al bijna dertig jaar het meest populaire brood en is in menig broodtrommel in Waterland te vinden. Het hele brood, met twee verschillende halfjes, kent een geheime meergranenmix van de bakkers van Kees en is op basis van witte bloem.

Greetje Gutter: ‘De combinatie van deze ingrediënten is gewoon heerlijk en smaak is een belangrijk aspect, dat blijkt ook uit de beoordeling door de vakkundige jury.’

Tijger Volkoren

Dat gezond ook superlekker kan zijn, bewijst het Tijger Volkoren dat bekroond is. Greetje: ‘Volkorenbrood is natuurlijk het aller gezondst en tijgerbrood heeft zo’n lekkere korst. Het is echt een oer-Hollandse boterham.’

Bakkersbonk Pittig

Ook het relatief nieuwe product Bakkersbonk Pittig werd bekroond.  ‘Dit is een uniek product uit onze bakkerij. De bakkersbonk bevat geen smaak- of kleurstoffen, maar bevat hele peppadews en zongedroogde tomaten die door het deeg gedraaid zijn. Daardoor vind je de échte smaak en grof gesneden stukjes hiervan terug in het broodje. De broodjes zijn heerlijk met beleg, maar in stukjes ook lekker bij de borrel of barbecue.’

Het geheim?

Het geheim van deze bekroonde broden zit ‘m niet alleen in de geheime receptuur van de bakkers van Kees. Greetje: ‘Vers is natuurlijk ook een vereiste. Bij ons ligt het brood om vier uur ’s morgens nog in de oven en om acht uur al in de winkels. Verser dan dit is onmogelijk en dat proef je.’

Kees Gutter

Kees Gutter  bakt al 59 jaar in Waterland en heeft zeven vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam en meerdere verkooppunten in groot Waterland.

Reageer op dit artikel