nieuws

BoulangerieTeam plaatst zich voor WK Boulangerie 2020

Nieuws 1175

BoulangerieTeam plaatst zich voor WK Boulangerie 2020
Het team na afloop van de prijsuitreiking.

Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels hebben zich namens het BoulangerieTeam weten te plaatsen voor het WK Boulangerie 2020. Naast Nederland wisten ook Frankrijk en Denemarken zich te kwalificeren. Het WK vindt half januari plaats tijdens de Europain in Parijs.

Nederland eindigde op de tweede plaats achter winnaar Frankrijk en voor nummer drie Denemarken. Coach Hans Som spreekt van een mooie prestatie: ‘Yes! Hij ligt er weer in! De jongens hebben een mooie prestatie geleverd. Over een paar maanden gaan we er weer tegenaan.’ De landen België, Duitsland en Zweden wisten zich niet te kwalificeren. De kwalificatiewedstrijd vond van 16 t/m 20 mei plaats in het hart van Parijs aan de voet van de Notre Dame.

Goed gevoel

Het team tijdens de prijsuitreiking.

Na afloop van de wedstrijd was het gevoel goed. Er stond er een mooie showtafel. Plaating was verantwoordelijk voor de categorie Baguette en Wereldbroden. Hij maakte tientallen broden in uiteenlopende categorieën waaronder stokbroden, gezondheidsbroden en een broodspecialiteit uit eigen land. Vreugdenhil was verantwoordelijk voor de categorie Viennoiserie waarbij hij onder andere croissants, chocoladebroodjes en diverse soorten brioches maakte. Tot slot presenteerde Tegels in de categorie Showstuk een prachtige ouderwetse platenspeler met hoorn op een antiek tafeltje. De gehele showtafel stond in het teken van het thema ‘Muziek uit het hart van je land’.

Reageer op dit artikel